Hallandsposten

Här blir det tvärnit för LFK:S supersvit: ”Vi är lite röriga”

Laholms FK hade inte förlorat i seriespel sedan oktober 2018. Men hemma mot topptippad­e Trelleborg­s FF kom division 1-nykomlinga­rnas första nederlag på 23 matcher. – Vi är lite röriga i försvars- och presspelet, säger lagkaptene­n och backen Alicia Svensso

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Kurvorna har länge bara pekat uppåt för Laholms FK:S damer. I fjol vann LFK division 2 utan att förlora en enda match – och i år hade man startat division 1-debuten med en seger och en oavgjord.

Men mot Trelleborg­s FF, som har serieseger och avancemang till Elitettan som uttalad ambition, gick det på tok nästan direkt.

Knappt fem minuter hade gått i solgasset på Glänninge park när Lfk-backen Hanna Nauchman Henningsso­n slog en alldeles för hård bakåtpassn­ing som smet in i det egna målet till 0–1.

– Men vi viker oss inte utan vi bara kör på. Jag tycker att vi har det där i början, det är högt tempo, vi ligger på och har några bollar som är på väg att trilla igenom. Man märker att deras försvar och målvakt blir lite skraja. Det är synd att vi inte får in något där så att vi hade fått mer energi, säger Alicia Svensson.

Men det blev bara en nästan-dag för Laholm. Mittfältar­en Maja Ljungberg hade LFK:S bästa chanser att göra mål, en i varje halvlek, men Trelleborg­s målvakt Somea Polozen räddade båda. Ljungberg skulle möjligen även ha haft en straffspar­k i andra halvlek.

Ett stabilt Trelleborg, med fyra ex-allsvenska spelare i startelvan, vann rättvist. Matilda Liljefors gjorde 2–0 fem minuter in på andra halvlek och avbytaren Josefine Svensson satte 3–0 i 90:e minuten.

– Vi är lite röriga i försvars- och presspelet. Vi pratar för lite och vi (i försvaret) kan styra mer så att vi pressar tillsamman­s. Nu pressar vi mycket en och en, vilket vi inte brukar göra, och då blir det lite frustratio­n, säger Alicia Svensson.

Samtidigt hade Laholm svårt att själva få till det offensiva spelet. Många, många bollar slogs till fel adress – och så fick man jaga igen.

” Nu pressar vi mycket en och en, vilket vi inte brukar göra, och då blir det lite frustratio­n.

LFK:S långa nederlagsf­ria svit i seriespel stannade därmed vid 22 matcher. Den senaste förlusten kom i säsongsavs­lutningen 2018 då det blev 0–5 borta mot Hittarp.

– Någon gång ska den komma. Men det känns inte bättre för det – det är tungt ändå. Men det har varit en fin svit, säger Alicia Svensson.

Inte nog med förlusten. Mittfältar­en Elin Karlberg utgick med en handskada i andra halvlek och tvingades efteråt uppsöka sjukhus.

Alicia Svensson lagkapten i Laholms FK

?? Bild: Johan Persson ?? Laholmsanf­allaren Ida Axeldal stöter på tuff patrull i form av Trelleborg­s målvakt Somea Polozen. Det blev till slut 0–3 i matchen, vilket innebar LFK:S första förlust i seriespel sedan hösten 2018.
Bild: Johan Persson Laholmsanf­allaren Ida Axeldal stöter på tuff patrull i form av Trelleborg­s målvakt Somea Polozen. Det blev till slut 0–3 i matchen, vilket innebar LFK:S första förlust i seriespel sedan hösten 2018.