Hallandsposten

Hansson stor segerorgan­isatör i Halmias vinst

Halmias seger stod och vägde något när laget ledde med 1-0 i paus mot Göteborg. Då klev Elin Hansson fram och låg bakom samtliga tre mål i andra halvlek när Göteborg besegrades med klara 4-1.

- Pierre Carlsson

” Jätteskönt att vinna. Särskilt när det är enkelserie så är det extra viktigt med seger. Vi vill bara vinna alla matcher vi har kvar.

Elin Hansson IS Halmia

Det var först i andra halvlek som Hansson visade vägen från högerkante­n. I den första spelade Halmia istället mestadels på vänsterkan­ten och det var också där halvlekens enda mål kom efter bara åtta minuter.

Sandra Holm fick bollen i djupled av Gresa Berisha och efter en skottfint som lurade två motståndar­e och målvakt kunde hon läckert lyfta in bollen i bortre hörnet.

Resten av halvleken blev mållös trots chanser åt bägge håll, men Halmia rivstartad­e även den andra med ett tidigt mål. Elin Hansson lyckades få fram bollen i duell med en motståndar­e och petade fram den till Azra Tokovic som behärskat placerade in 2-0.

När Josefine von Der Burg rann igenom Halmia-försvaret och reducerade såg gästerna ut att kunna ta sig in i matchen igen, men firma Hansson/tokovic skulle snart slå till igen. Återigen rann Hansson igenom till höger och serverade Tokovic som smällde dit 3-1.

Halmia kontroller­ade matchen från det och punkterade den definitivt när Sofia Voldby lyfte en frispark som gick i en lyra över målvakten och rätt i mål. Elin Hansson hade ett finger med i spelet även där, då hon vann frisparken efter en fin aktion.

– Vi fick ner bollen på min sida i andra. I första hade jag knappt någon boll men när jag fick den kunde jag komma förbi rätt så enkelt. Sedan fick jag mer energi och insåg att jag måste ha mer boll så jag ropade efter den lite mer, säger Hansson.

Slutresult­atet skrevs till 4-1 i Halmias fördel.

– Vi har gjort mycket som har varit nästan tidigare i år, i dag gör vi många saker som är bra hela vägen. Det är guld att ha forwards som levererar så här. Vi är jättenöjda med dagens insats, säger Peter Blomqvist, Halmias tränare.

Halmia har nu inlett säsongen med två segrar och en förlust i den elva matcher korta serien.

– Jätteskönt att vinna. Särskilt när det är enkelserie så är det extra viktigt med seger. Vi vill bara vinna alla matcher vi har kvar, så det är jätteskönt, säger Elin Hansson.

Peter Blomqvist väljer att använda sig av klyschan om en match i taget.

– Det viktigaste för oss just nu är att se till att få en bra måndagsträ­ning. Varje tillfälle vi har ska vi göra så bra ifrån oss som möjligt så får vi se vad det räcker till för tabellplac­ering när hösten summeras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden