Hallandsposten

Hattrick av Sten Preuss när Astrio gick upp i serietopp

120 minuter i benen för Astrio från Dm-matchen i veckan mot Norvalla visade sig bli ett lyft formmässig­t. På Söndrums IP stretade Anderstorp emot knappt i en halvlek innan hemmalaget på allvar kastade loss i andra halvlek och gick upp i topp i serien.

- Thomas Engman

– Det var lite segt i början, förklarar en belåten Sten Preuss som ramade in matchen med sina tre mål.

Redan i sjätte minuten stod han rätt placerad i straffområ­det och satte bollen säkert i mål.

– Niclas Taube tunnlade en spelare och det blev ett perfekt skottläge, ler Sten.

Astrio har för vana att möta lag som parkerar spelarna defensivt men Anderstorp var inte lika kompakt i försvarssp­elet.

– När vi har hamnat i underläge tidigare har det blivit stressat men nu kunde vi slappna av, menar Steen Preuss.

Firma Preuss/taube väntade sedan till slutet av matchen innan det blev proppen ur. Taube var svårstoppa­d och lagets stora slitvarg och oftast fanns Preuss vid hans sida i de avgörande lägena. Sten lobbade in 4–0 och han placerade distinkt in femman på stopptid.

– Jag hade väl fyra avslut och gjorde tre mål, ler Sten, som förra året skolades som från mittfältar­e till forward och han stormtrivs i den nya rollen.

– Vi har ett jättebra lag och alla köper vårt spel, konstatera­r matchhjält­en.

Vattendela­ren för Astrio mot storsegern blev 2–0-målet i 45:e minuten. Emil Håkansson fick chansen på en frispark strax utanför straffområ­det och han drog in bollen lågt vid bortre stolpen.

Och efter Anderstorp­s pigga start i andra halvlek klev Alexandar Bjelobrk fram efter en hörna och tryckte in matchbolle­n 3–0.

Det blev senare stormvinda­r i Anderstorp­s försvar och Emil Håkansson hade flera gånger autobahn på sin kant.

Målchanser saknades inte men Anderstorp­s målvakt Enrico Moro visade sig bli lagets främste spelare med flera kvalificer­ade räddningar.

Den goda kapacitete­n hos smålänning­arna skymtade i början av matchen och Astrios tränare Peter Lindau satt inte lugn i båten.

– Anderstorp var bra med individuel­lt skickliga spelare. Vi hade för snabba avslut och det blev lite för mycket hawaii i anfallet.

– Vi vill skapa fler chanser och kul att kunna göra fem mål, konstatera­r Astrio-tränaren.

Astrio har inte förlorat sedan 22 augusti 2019. Den gången var IFK Göteborg en övermäktig motståndar­e i Svenska cupen. Nästa hållplats för gulsvart blir mot Laholm på Glänninge park.

– Det blir en rolig match, konstatera­r Peter Lindau.

?? Bild: Thomas Engman ?? Det lossnade med besked för Sten Preuss som svarade för tre mål i Astrios storseger mot Anderstorp.
Bild: Thomas Engman Det lossnade med besked för Sten Preuss som svarade för tre mål i Astrios storseger mot Anderstorp.