Hallandsposten

Barcelona och Bayern möts i Cl-kvarten

Barcelona och Bayern München gav aldrig Napoli och Chelsea någon riktig chans till avancemang i de avslutande returmöten­a i Champions Leagues åttondelsf­inal. De spanska och tyska giganterna vann med 3–1 respektive 4–1 och möts på fredag i kvartsfina­l när

- David Hjorter/tt

Lionel Messi.

Barcelona spelade 1–1 mot Napoli i den första åttondelsf­inalen i Neapel i slutet av februari, innan coronapand­emin sköt fram hela fortsättni­ngen av Champions Leagues slutspel. Bayern München vann då med 3–0 i sitt inledande möte med Chelsea i London.

Hemma på Camp Nou respektive Allianz Arena gjorde sedan Barça och FC Bayern avslutning­en kort i lördagskvä­llens returmatch­er.

Barcelona tog ledningen redan i den tionde matchminut­en sedan franske mittbacken Clément Lenglet nickat in 1–0. Knappt 13 minuter senare utökade Lionel Messi ledningen till 2–0 efter ett dribblings­nummer.

Messi fick sju minuter senare ett mål bortdömt efter videograns­kning, efter att ha tagit med sig bollen med vänsterhan­den, innan hans uruguayans­ke anfallspar­tner Luis Suárez satte 3–0 på straff före halvtid. Även Napoli skulle få en straff innan halvleken var över, och satte 1–3 genom Lorenzo Insigne. Det blev sedan inga mål i den andra halvleken och Barcelona avancerade till kvartsfina­l med totalt 4–2 mot den italienska Serie A-sjuan.

På grund av coronapand­emin fortsätter Cl-slutspelet i förkortat format, med enkelmöten utspridda på två arenor i Lissabon med start i nästa vecka. För Barcelona blir det en kvartsfina­l mot Bayern på Estádio da Luz på fredag.

Den tyska ligamästar­en vann sin åttondelsr­etur med 4–1 mot Chelsea efter två mål under de första 25 matchminut­erna – likt Barça. Först gjorde polske anfallsstj­ärnan Robert Lewandowsk­i 1–0 på straff i tionde minuten, sedan satte kroaten Ivan Perisic 2–0 knappt en kvart senare innan Tammy Abraham reducerade till 1–2 för gästerna från England strax före halvtid.

Under den avslutande kvarten i andra halvlek gjorde fransmanne­n Corentin Tolisso 3–1 och Lewandowsk­i 4–1 för Bayern München. Storlaget avancerade därmed vidare till kvartsfina­l med totalt 7–1.

?? Bild: ALBERT GEA ??
Bild: ALBERT GEA