Hallandsposten

Efter raset – nu är framtiden osäker för HBK

Från Svenska Futsalliga­n (SFL) rakt ned i division 2. Nu är det ovisst om Halmstads BK:S futsallag kommer till spel igen. – Det är mer en organisato­risk fråga, säger HBK:S ordförande Pelle Nilsson.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Halmstad Futsalklub­b gick upp i Halmstads BK sommaren 2018 – och redan första vintern blev det succé med uppflyttni­ng till SFL.

Det blev dock nedflyttni­ng lika snabbt och i vintras ramlade HBK även rakt ur division 1.

Nu är framtiden för HBK Futsal osäker. HBK:S ordförande Pelle Nilsson säger att frågan finns på dagordning­en, men att man ännu inte har fattat något beslut.

– Vi känner att vi har ingen riktig panik i frågan tack vare att de spelar höst/vår. Vi har en pågående diskussion med ansvariga i futsallage­t hur de ser på framtiden. Vi får se vad utfallet blir efter de diskussion­erna, säger Pelle Nilsson.

Är det ekonomin eller något annat som det hänger på?

– Det är mer en organisato­risk fråga. Det gäller att ha folk som vill spela och leda gänget. Men det är ingen direkt ekonomisk fråga, nej.

Eldsjälen Per Lunnebjer, som var med och grundade Halmstad Futsalklub­b 2012 och som har fungerat som tränare i HBK Futsal, meddelade efter nedflyttni­ngen i våras att han tänker kliva åt sidan.

– Det är precis det som är diskussion­en. I och med att Per inte skulle vilja hålla på längre så gäller det att hitta någon som har drivkraft och vill göra det här och träna och leda laget, säger Pelle Nilsson.

Hp-sporten har sökt Per Lunnebjer utan framgång.

Inte heller lagkaptene­n och målvakten Daniel Lindell, 29, har några svar om framtiden.

– För mig, ur ett privat perspektiv, vet jag inte hur det hade blivit med futsalen under den här säsongen ändå eftersom jag precis har fått barn och flyttat till hus. Men när det inte har kommit någon informatio­n så har man inte kunnat ha någon riktig dialog kring det heller. Det är lite tråkigt om det bara skulle rinna ut i sanden, säger Daniel Lindell, som betonar att han är nöjd med den stöttning som laget hittills har fått av HBK.

Halland har tidigare inte haft någon egen division 2-serie i futsal utan intressera­de lag har fått spela i

Göteborg eller Skåne. Men nu öppnar Hallands Fotbollför­bund för att starta inte bara en utan två tvåor.

Mikael Hansson, ordförande i tävlingsko­mmittén, säger:

– Inbjudan kommer gå att ut under andra halvan av augusti både på herr- och damsidan. Sedan tar vi nästa steg när vi vet hur många lag som anmäler sig. Läget lär klarna den första september.

 ?? Bild: Roger Larsson/arkiv ?? Målvakten Daniel Lindell och kollegerna i HBK Futsal under beskjutnin­g under en match mot IFK Göteborg i fjol. Men sedan HBK ramlat ur både SFL och division 1 i rak följd är framtiden oklar för laget.
Bild: Roger Larsson/arkiv Målvakten Daniel Lindell och kollegerna i HBK Futsal under beskjutnin­g under en match mot IFK Göteborg i fjol. Men sedan HBK ramlat ur både SFL och division 1 i rak följd är framtiden oklar för laget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden