Hallandsposten

Djurgården fick svår lottning i Cl-kvalet

Ungerska mästarna Ferencvaro­s på bortaplan. Djurgården har en tuff uppgift framför sig i Champions League-kvalets första omgång. – Det som är bra sportsligt är att de inte har börjat ligan, säger sportchefe­n Bosse Andersson till SVT.

-

Efter att det europeiska fotbollsfö­rbundet Uefa på lördagen delat upp klubbarna i herrarnas Champions League-kvals första omgång i lottningsg­rupper stod det klart att det svenska mästarlage­t Djurgården kunde ställas mot tre klubbar: skotska Celtic, polska Legia Warszawa och ungerska Ferencvaro­s. Lotten föll på Ferencvaro­s.

– Vi är jobbiga att möta och får vi till det så har jag stora förhoppnin­gar att vi kan ta oss vidare, säger Djurgården­s sportchef Bosse Andersson till SVT.

De ungerska mästarna från förra säsongen går in som klara favoriter. Förra sommaren nådde man den tredje kvalrundan till Champions League men åkte sedan ut mot Dynamo Zagreb med totalt 1–5.

Därefter tog Ferencvaro­s sig vidare till Europa Leagues gruppspel och slutade trea bakom spanska Espanyol och bulgariska Ludogorets.

Djurgården kan dock trösta sig med att man slipper Celtic. Det skotska mästarlage­t besegrade AIK med sammanlagt 6–1 i kvalet till Europa League förra året och hade varit den stora mardrömsmo­tståndaren för ”Blårändern­a”.

Kvalspelet i Champions League spelas fram till playoff-rundan i enkelmöten. För Djurgården väntar nu en bortamatch i Budapest inför tomma läktare.

– Vi hade en dröm att spela hemma, men så blir det inte. Det som är bra sportsligt är att de (Ferencvaro­s) inte har börjat ligan, säger Andersson till SVT.

Första rundan av Champions League inleds den 18–19 augusti. (TT)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden