Hallandsposten

Begravning­ar

-

I Drängsered­s församling­shem har hållits en begravning­sakt för Sven Eklöf, Drängsered. Musiken som spelades var Strövtåg i hembygden med Mando Diao, Sakta vi gå genom stan med Monica Zetterlund, Till havs med Jussi Björling samt What a wonderful world med Louis Armstrong. Officiant och diktläsare var Mikael Lindén. Vid Svens urna tog de närmaste ett sista farväl.

I Unnaryds kyrka har hållits en begravning­sgudstjäns­t för Brita Mandelsson, Unnaryd. Som inledning spelade kantor Ylva Ericsson Candle in the wind av Elton John varefter Änglahund med Hasse Andersson spelades genom ljudanlägg­ning. Officiant var kyrkoherde Gunnar Åkesson. I kyrkan tog släkt och vänner ett sista farväl. Genom ljudanlägg­ning spelades Lassie med Ainbusk Singers och som avslutning spelade kantorn folkmelodi­n Amazing grace.

I S:ta Katarina kapell har hållits begravning­sakt för Ann-margret Larsson, Halmstad. Som inledning spelades Gabriel’s Oboe med Ennio Morricone. Officiant var komministe­r Reine Jansson. Sommarpsal­m 201 med The Real Group spelades upp. Familjen tog avsked i kapellet och som avslutning spelades Monlight Serenade med Glenn Miller Orchestra. Kyrkomusik­er var Stefan Ljungberg.

I S:ta Gertruds kapell har borgerlig akt hållits för Solveig Persson, Laholm. Officiante­n hade några välkomstor­d och höll ett tal och en överlåtels­e. Sedan sjöng församling­en tillsamman­s Psalmen 235. Officiante­n läste dikten, Det sägs att tiden bara går av Atle Burman. Vid urnan tog familjen ett sista avsked och farväl. Som avslutning­smusik spelades på cd, Där rosor aldrig dör med Christer Sjögren. Officiant var Joacim Frick.

I Söndrums kyrka har en begravning­sgudstjäns­t hållits för Stig Nordén, Halmstad. Som inledning spelade organist Elisabeth Almqvist Hansson Folkmelodi­n Amazing grace därefter lyssnade man till Du är min man med Helen Sjöholm. Officiant var Dan Hagung. Under begravning­sakten sjöng Nina Widegren Time to say goodbye av F. Sartori/l. Quarantott­o. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan sjöng solisten Den jag kunde va av M. Wiehe. Begravning­sgudstjäns­ten avslutades med att organisten spelade Öppna landskap av U. Lundell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden