Hallandsposten

Columbus kickade Toronto ur Nhl-slutspelet

Gustav Nyquist stod för en assist när Columbus slog ut William Nylanders Toronto med 3–0 i den sista och avgörande playoff-matchen till Stanley Cup-slutspelet. Nu väntar Tampa Bay i åttondelsf­inal för Columbus.

- Susanna Persson Öste/tt

Den förberedan­de slutspelsf­asen i den nordamerik­anska ishockeyli­gan, seedningsk­val och playoffspe­l, avslutades under söndagen och natten mot måndagen, svensk tid.

Det stod 2–2 i matcher mellan Columbus och Toronto inför den femte och sista matchen mellan lagen, som därmed skulle avgöra vilka som skulle få spela vidare, och vilka som skulle bli tvungna att lägga skridskorn­a på hyllan för den här säsongen.

Inför matchen hade Toronto, åtminstone på pappret, en liten fördel, då laget hade gjort tio mål – jämfört med Columbus nio mål, i de fyra föregående matcherna. Men det kanadensis­ka laget lyckades inte övervinna Joonas Korpisalo i Columbus mål.

Finländare­n Korpisalo, var orubblig och räddade samtliga 33 skott som Toronto svingade mot honom.

Samtidigt satte Columbus tre mål i Torontos kasse.

För Columbus fanns Alexander Wennberg och Gustav Nyquist på isen, och Nyquist förvaltade sin tid i rinken med en framspelni­ng till 2–0-målet.

– Jag är stolt över dem. ”Korpy” (Joonas Korpisalo) var enastående. Han gjorde några nyckelrädd­ningar för oss, säger Columbus tränare John Tortorella efter matchen, enligt nhl.com.

I Toronto var Andreas Johnsson tillbaka efter en knäoperati­on som har hållit honom borta från spel sedan den 19 februari. I laguppstäl­lningen för Toronto fanns även William Nylander och Pierre Engvall.

– Det handlar om centimeter där ute. Vi hade några chanser, men pucken gick inte in i kassen. Det är svårt att svälja, det är en stor besvikelse, säger svenskarna­s lagkamrat Auston Matthews efter matchen.

Segern innebär att Columbus får spela åttondelsf­inal och där möta topplaget Tampa Bay. Åttondelsf­inalerna spelas i bäst av sju matcher och inleds natten mot onsdag svensk tid.

I det så kallade seedningsk­valet till Stanley Cup-slutspelet, som har spelats mellan de fyra topplagen i den östra respektive västra Nhl-konferense­n, vann Washington det avslutande spelet mot Boston i den östra konferense­n och Dallas vann mot St Louis i den sista matchen i den västra konferense­n.

 ?? Bild: Nathan Denette ?? Columbus målvakt Joonas Korpisalo räddar ett skott från Torontos Andreas Johnsson
Bild: Nathan Denette Columbus målvakt Joonas Korpisalo räddar ett skott från Torontos Andreas Johnsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden