Hallandsposten

Revansch direkt för Vidar Johansson i Finnkampen

I lördags diskvalifi­cerades Halmstadlö­paren Vidar Johansson på 5000 meter sedan han tagit ett steg utanför banan. Revanschen i Finnkampen kom direkt när han sprang in som tvåa på 3000 meter hinder och var med och gav Sverige segern i herrlandsk­ampen.

- Linda Weinstock

Under lördagen sprang Halmstadlö­paren Vidar Johansson 5000 meter för det svenska laget i Finnkampen.

Allt såg bra ut – till efter målgång.

Då diskades Johansson efter en protest från det finländska teamet.

– Jag tappade balansen när jag kollade hur vi låg till med min tränare och trampade på sargen. Jag tog ett minimalt steg och då tog finnarna chansen att påverka genom att protestera, säger han och fortsätter:

– Det är lite av charmen med Finnkampen men samtidigt var det en löjlig diskning.

Men revanschen skulle komma redan nästa dag för Johansson och Sverige.

På 3000 meter hinder seglade Johansson i mål som tvåa på nya säsongsbäs­tatiden 8.51,73.

Halmstadlö­paren Vidar Johansson hade delade upplevelse­r från årets Finnkampen. Han diskades efter protest på 5000 meter men sprang sedan in som tvåa på 3000 meter hinder och fixade en trippel i grenen för Sverige.

Sverige fixade en trippel i grenen och en 16–6 seger till Sverige.

– Jag hade lite trötta ben och tog det lugnt från början och det gick ju vägen, säger Johansson som fick följa en rafflande avslutning på herrkampen.

– Det var extra nervöst när vi låg en poäng efter inför den sista grenen. Jag är grymt imponerad över att vi fixade segern med tanke på upplägget där vi fick åka mellan Sverige och Finland båda dagarna. Det var ingen optimal uppladdnin­g om man säger så, avslutar Johansson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden