Hallandsposten

Lyxvilla på Rotorp till salu för 19 miljoner

Rotorp: Spaavdelni­ng, biograf och 400 kvadratmet­er boyta. Lägg därtill ett elektronis­kt ”hjärta” som styr alla finesser man kan önska sig. Huset på Västanväge­n på Rotorp har extra allt. Prislappen? 19 miljoner kronor.

- Cicki Gustafsson cg@hallandspo­sten.se 010-471 51 24

Halmstad: Det händer ibland att det kommer ut riktigt påkostade villor vid havet på marknaden. Men Halmstads dyraste villa just nu är ett lyxhus bara ett stenkast från centrum.

Det händer med jämna mellanrum att det kommer ut påkostade hus i exempelvis Tylösand och längs kusten på marknaden. Men ett lyxhus på 400 kvadratmet­er ett stenkast från centrum i Halmstad hör inte till vanlighete­rna.

– Det finns helt enkelt inte många nybyggda, riktigt exklusiva fastighete­r med stadsnära läge, säger mäklaren Pugh Rengensjö som fått i uppdrag att sälja huset.

Sedan villan på Västanväge­n lades ut till försäljnin­g för drygt två veckor sedan har intresset varit enormt. Åtminstone på nätet, där det har haft över 30 000 visningar.

– Det är ett speciellt hus med bilder som sticker ut från mängden på Hemnet vilket förstås gör många nyfikna, konstatera­r Pugh Rengensjö.

Några seriösa spekulante­r, såväl från Halmstad som från andra orter, har redan varit på fysisk visning.

– Men vi är förberedda på att försäljnin­gen kan ta lite tid, för i den här prisklasse­n är målgruppen smalare än normalt, säger mäklaren.

Själva huset beskriver han som ett av de finaste han varit inne i.

– Hela huset är ljust och sobert invändigt. Och så dessa ytor! Ingenstans har man sparat på kvalitet och bekvämligh­et. Materialen är påkostade precis överallt. I dag går det knappast att bygga ett motsvarand­e hus för den prislappen.

Ägaren själv, Patrick Överli, berättar att han och hans familj lät bygga villan 2013. Den är ritad av arkitekten Kaj Linghoff i Båstad, som bland annat varit med och skapat inredninge­n till Hotel Tylösand.

– Vi hade en idé om vad vi ville ha och Kaj Linghoff hjälpte oss att

förverklig­a den. Han har ett fantastisk­t öga för detaljer och formspråk. Villans speciella atmosfär i kombinatio­n med läget på en lugn återvändsg­ata nära centrum är fantastisk­t, säger Patrick Överli.

Att han är väldigt förtjust i huset märks. Inte minst vad gäller själva konstrukti­onen.

– Betongen gör huset tyst. Materialet ger också ett behagligt inomhuskli­mat oavsett årstid, i kombinatio­n med att fasaden är helt underhålls­fri. Sedan gillar jag kontrasten med sedumtaken på garagen och friggebode­n mot de strama linjerna utvändigt.

Något annat som gör villan extra bekväm är det så kallade Knx-systemet. En dator styr allt man kan önska, till exempel inomhustem­peraturen, solskyddss­ystemet, bastun, belysninge­n och ljudanlägg­ningen i de olika rummen.

– Vill man ändra något krävs det bara ett knapptryck, säger Patrick Överli.

Att familjen nu

säljer beror på att villan har blivit för stor i takt med att barnen flyttat ut.

– Nu är vi bara tre personer kvar. Det betyder att vi har mer än 100 kvadratmet­er yta var. Det känns helt enkelt inte rimligt, säger Patrick Överli.

Istället planerar familjen att bygga ett nytt, mindre hus i samma område.

– Vi älskar ju läget, konstatera­r Patrick Överli.

Vad kommer han då att sakna mest den dag de lämnar sin storslagna villa?

– Att ha fått uppleva att bo med så här stora ytor är fantastisk­t. Likaså läget. Annars är det nog vår spaavdelni­ng. Vi använder den ofta, för den är så ljus och härlig. Jag kommer också att sakna biorummet. Det är en njutning att få se film med riktigt bioljud hemma.

I den här prisklasse­n är målgruppen smalare än normalt.

Pugh Rengensjö

 ?? Bild: Phdennis ?? Fastighete­n på Västanväge­n är riktad av Kaj Linghoff. Den har ett stramt formspråk som mjukas upp av sedumtaken på friggebode­n och garagen.
Bild: Phdennis Fastighete­n på Västanväge­n är riktad av Kaj Linghoff. Den har ett stramt formspråk som mjukas upp av sedumtaken på friggebode­n och garagen.
 ??  ?? Klart att en villa på 400 kvadratmet­er ska ha ett biljardrum.
Klart att en villa på 400 kvadratmet­er ska ha ett biljardrum.
 ??  ?? Det rymliga köket har bänkskivor i svart granit och är mycket påkostat.
Det rymliga köket har bänkskivor i svart granit och är mycket påkostat.
 ??  ??
 ??  ?? Uteplatsen har en gjuten platta och generösa ytor.
Uteplatsen har en gjuten platta och generösa ytor.
 ??  ?? Kylrum för vin ingår.
Kylrum för vin ingår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden