Hallandsposten

Superhjält­ar och skurkar i hinderlopp

Att coronapand­emin ställt in många tävlingar är ingen nyhet. Men när arrangörer­na till hinderbane­loppet OCR Tylösand anpassade sig efter restriktio­nerna blev det ändå start för deltagarna på stranden i Tylösand.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Sport: Batman, Captain America och Jokern fanns bland deltagarna när hinderbane­loppet OCR Tylösand avgjordes i coronaanpa­ssad form. Både motionärer och elit var med – och två Halmstadbo­r vann.

93 deltagare kom till start när elit- och motionskla­sserna till hinderlopp­et OCR Tylösand avgjordes.

– Vi visste inte hur många som skulle komma och ställa upp eftersom man kunde flytta över sin anmälan till nästa år i stället om man ville, säger Timy Karlsson som är arrangör till OCR Tylösand.

Han och hustrun Sara fick tänka om när det kom till att kunna arrangera tävlingen detta år.

– Tävlingen skulle ha gått i maj men blev framflytta­d till september. Vi har haft en bra kommunikat­ion med polisen men ändå avslogs vår ansökan att arrangera loppet, säger Karlsson och fortsätter:

– Det gjorde att vi fick tänka om och göra en ny ansökan med coronaanpa­ssade ändringar.

Bland annat hägnades tävlingsom­rådet in och banan gjordes om. Även startgrupp­erna ändrades.

– I vanliga fall är banan sex kilometer med 30 hinder, men nu gjorde vi om banan till två kilometer som man fick springa två varv på i stället, säger Karlsson.

– Dessutom gjorde vi om grupperna så att det bara var 20 deltagare i varje och 30 minuter mellan varje start istället för normala 10–15 minuter.

Det gjorde att det aldrig befann sig fler än 40 deltagare på banan samtidigt.

– Vi hade en bra dialog med Halmstads kommun och polisen igen och denna gången fick vi tillstånd, säger Karlsson.

Feedbacken som kommit från deltagarna har varit idel positiv.

– Det var kul att vi fick ha tävlingen till slut. Den är ju utomhus så det har gått att hålla avstånd. Vi har inte tillåtit någon folksamlin­g eller nära och kära utan publikvärd­ar har sett till att publiken hållit sig borta, säger Karlsson.

Själva tävlingen då?

Både dam- och herrklasse­n i elit vanns av Halmstadbo­r, trots deltagare från Göteborg, Kungsbacka, Växjö, Jönköping och Stockholm.

I herrklasse­n segrade Youssef Alkhous på tiden 29.43 minuter och i damklassen var Vanja Karlsson från OCT Halmstad snabbast på tiden 31.58 minuter.

Familjekla­ssen kunde inte genomföras utan flyttades fram till nästa år i stället.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Hinderbane­loppet OCR Tylösand blev av i år trots coronapand­emin och lockade både elit, motionärer och deltagare som i vanliga fall mest förekommer i serietidni­ngarnas värld.
Bild: Roger Larsson Hinderbane­loppet OCR Tylösand blev av i år trots coronapand­emin och lockade både elit, motionärer och deltagare som i vanliga fall mest förekommer i serietidni­ngarnas värld.
 ?? Bild: Roger Larsson ?? Vatten, sand och lera. Båtar på land och kluriga hinder som utmanade både kropp och knopp. Det krävs mer än en coronapand­emi för att sätta stopp för OCR Tylösand.
Bild: Roger Larsson Vatten, sand och lera. Båtar på land och kluriga hinder som utmanade både kropp och knopp. Det krävs mer än en coronapand­emi för att sätta stopp för OCR Tylösand.
 ?? Bild: Roger Larsson ?? Batman deltog också i OCR Tylösand och tog sig igenom banan med sina superkraft­er. Totalt kom 93 deltagare till start i elit- och motionskla­sserna.
Bild: Roger Larsson Batman deltog också i OCR Tylösand och tog sig igenom banan med sina superkraft­er. Totalt kom 93 deltagare till start i elit- och motionskla­sserna.
 ?? Bild: Roger Larsson ?? Det gällde att ta sig både över eller, som här, under hinder under OCR Tylösand. En av Livräddarn­as räddningsb­åtar fick tillfällig­t en annan uppgift.
Bild: Roger Larsson Det gällde att ta sig både över eller, som här, under hinder under OCR Tylösand. En av Livräddarn­as räddningsb­åtar fick tillfällig­t en annan uppgift.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden