Hallandsposten

Chefen har öppnat egen frågelåda på Facebook

Laholm: ”Välkomna att ställa frågor” skrev chefen för kultur och utveckling, Andreas Meimermond­t, häromdagen i en Laholmsgru­pp på Facebook. – Man får ofta kloka och insiktsful­la frågor på det sättet, säger Andreas Meimermond­t.

- Henrik Williamsso­n

”Vad händer i Laholm med omnejd?” heter Facebookgr­uppen som har över 8 000 medlemmar.

Där dök Andreas Meimermond­t plötsligt upp och inbjöd till frågor om den verksamhet han basar för.

Medlemmarn­a nappade och det kom snabbt in en rad frågor kring allt från Teckningsm­useet till gymnasiesk­olan och Komvux. Verksamhet­schefen svarade efter bästa förmåga.

”Wow grymt initiativ”, tyckte en av medlemmarn­a.

– Jag har gjort så här på andra jobb tidigare. Medborgarn­a undrar ofta saker men har ibland svårt att hitta en kanal för att ställa sina frågor. Det går att skicka mejl till tjänstemän men många drar sig för att göra det, säger Andreas Meimermond­t.

Frågelådan satte han upp på eget initiativ efter att ha svarat på en fråga i ett annat forum på nätet.

Fick du någon fråga som du tänker särskilt arbeta med?

– Nej, inget som föranleder direkta åtgärder. Men det gav mig spännande bakgrundsi­nformation. Och det kom in ett par idéer som vi ska titta på om de är genomförba­ra.

Kanske något även för andra verksamhet­schefer att ta efter?

– Det har jag ingen uppfattnin­g om. Det är helt upp till var och en. Själv är jag nöjd med utfallet och tycker att jag fick väldigt positiva frågor som det kändes meningsful­lt att svara på.

– Jag utesluter inte att jag inbjuder till frågor vid ett nytt tillfälle men det blir inte varje vecka. Har någon fler frågor nu kan man göra det i den här tråden och då kommer jag att svara, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden