Hallandsposten

Hammers föll mot grinigt Visby/roma: ”Ner på jorden”

Halmstad Hammers föll i träningsmö­tet mot Visby/roma efter en grinig tillställn­ing. – Det var jättegrini­gt och det ska det vara mot Visby. Det är så här jämnt när man möter dem och det är inga konstighet­er. Vi visste om det och det gör att det blir ett me

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Första perioden blev en mållös historia men däremot vädrades utvisnings­båsen en hel del under hela matchen.

– Jag tycker inte att vi kom upp i den standarden, framför allt i första perioden, som vi har haft. Vi har flugit fram i perioderna men det gjorde vi inte i dag. Vad det beror på vet jag inte riktigt, säger Johansson och fortsätter:

– Det var mycket felbeslut från domaren ute på isen och jag var rädd att han skulle tappa matchen. Jag orkade inte ens gnälla för jag tyckte lite synd om honom.

Bland annat fick Hammers spela tre mot fem två gånger under matchen, vilket spelarna gjorde med bravur.

– Vi nollar två stycken tre mot fem-lägen och är hundraproc­entiga i vårt boxplay på fem matcher, säger Johansson och fortsätter:

– Jag tycker att vi viker ner oss lite, men sedan får vi också spela oerhört mycket i boxplay, vilket vi gör fantastisk­t bra.

I andra perioden tog Hammers ledningen genom Melker Iversen redan efter 51 sekunder.

Kvittering­en kom efter 5.31 när Herman Johansson skickade in pucken bakom Jakob Hellsten i Hammersmål­et.

Hammers hade chansen att ta ledningen när Alexander Klarin trampade loss och gick på mål men utan utdelning.

I början av tredje hade dessutom Anton Sundin ett bra läge.

– Sedan vänder vi och skickar i väg en puck i gapet så att de gör 2–1 i stället och sedan är det ytterligar­e två mål i tom kasse och det är inget att diskutera, säger Johansson om förlusten med 4–1 och fortsätter:

– Jag tycker ändå att vi har mer att ge och det kan kanske vara nyttigt att få sig en smäll också. Nu har vi gått ganska bra ett tag och nu får vi ner på jorden igen och ha lite ödmjukhet och jobba upp oss därifrån.

Han berömde sin målvakt Jakob Hellsten efter matchen.

– Hellsten är fantastisk­t bra i målet och det är Crespin (Jacob) också. Jag tycker att vi har seriens två bästa målvakter och jag ska förklara varför. De andra lagen har kanske en bra målvakt som är fantastisk­t duktig men vi har två riktigt bra målvakter och därför kan jag säga så. Det är tävling varje dag på träningarn­a och de triggar varandra jättebra, säger Hammersträ­naren.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Halmstad Hammers Melker Iversen testar skott mot Visby/romamålvak­ten Anton Malmborg, som förra säsongen stod mellan stolparna i just Hammers.
Bild: Roger Larsson Halmstad Hammers Melker Iversen testar skott mot Visby/romamålvak­ten Anton Malmborg, som förra säsongen stod mellan stolparna i just Hammers.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden