Hallandsposten

HBK tog ett stort steg mot nytt kontrakt

Den sena förlusten senast mot Ulricehamn drog in HBK i bottenstri­den. Mot Husqvarna studsade man tillbaka rejält och tog ett stort steg mot ett nytt kontrakt.

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Moa Karlsson satte spiken i den berömda kistan.

Det var en jobbig förlust som HBK åkte på i slutet mot Ulricehamn som gjorde att man blev rejält indragna i bottenstri­den.

Därför blev bortamötet med Husqvarna en väldigt viktig match för att åter igen försöka skapa sig lite utrymme till de jagande lagen bakom.

Ett revanschsu­get HBK som också fick den bästa starten i matchen när Maja Ödman kunde ge gästerna ledningen i den 19:e matchminut­en.

” Jag har egentligen aldrig riktigt känt mig orolig för att vi ska trilla ur.

Fredrik Andersson Tränare i HBK

Ledningen skulle också dubblas innan pausvilan när Nellie Andersson gjorde 0–2.

– Det känns som vi har haft marginaler­na mot oss hela året. Vi börjar bra och tar tag i taktpinnen från start. När vi gör 1–0 känns det som vi är numret större än Husqvarna, säger tränare Fredrik Andersson.

Moa Karlsson kunde sedan i slutet av matchen göra 0–3

I en väldigt jämn tabell klättrade HBK, i och med segern, upp på en femteplats. Ner till Böljan, som ligger precis under nedflyttni­ngsstrecke­t, har HBK ett försprång på fem poäng med två matcher kvar att spela.

– Jag har egentligen aldrig riktigt känt mig orolig för att vi ska trilla ur men ju närmare serieavslu­tningen man kommer desto svårare blir det.

– Det var en kvart i andra halvlek där vi inte riktigt var med och det kom in en osäkerhet i laget som jag inte upplevt innan. Men nu känns det som vi kan spela ut de två sista matcherna, avslutar Andersson.

 ?? Bild: Hp/arkiv ??
Bild: Hp/arkiv

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden