Hallandsposten

Beslut i publikfråg­an ”inom väldigt kort tid”

-

Sport: För en månad sedan beslutade regeringen att utreda om det går att höja gränsen för publik på evenemang från 50 personer. Snart kan det komma ett beslut.

– Vi håller på med den frågan och kommer från regeringen­s sida att återkomma inom väldigt kort tid, säger inrikesmin­ister Mikael Damberg (S) till Värmlands Folkblad.

Idrotter med stora arenor, som fotboll och ishockey, önskar hellre ett procenttak än ett faktiskt tak på 500 personer. (TT)

Astrio-röke 3–2

Fotboll: Astrio fortsätter att vinna men hemmamötet med Röke blev en svår match för de gulsvarta serieledar­na i division 2.

Hemmalaget kunde gå till pausvila med en 2–1-ledning tack vare två mål av Lovisa Brogren. Matchavgör­ande blev Wilma Leidhammar­s 3–1-mål i en match som man till slut vann med 3–2.

– Det är fantastisk­t kul att vinna och bra av tjejerna att ta tre poäng. Nu börjar det hetta till och då är det en styrka att vinna även om vi inte spelar så bra fotboll, säger tränare Iztok Pristovnik.

Centern–älmhult 0–1

Fotboll: Centern stod för en mycket tuff uppgift när man tog emot obesegrade topplaget Älmhult i damernas division 2.

En match där hemmalaget stod upp väldigt bra och skulle visa sig vara en oerhört svår nöt för gästerna att knäcka.

– Vi gör en jättebra match där vi står upp väldigt bra defensivt men tyvärr får man inga poäng för bra insatser. Oavgjort hade inte alls varit orättvist, säger tränare Joakim Eliasson.

Älmhult skulle dock visa sig vara numret större.

Trönninge–osby 2–3

Fotboll: Gästerna från Osby var mer hungriga inlednings­vis och kunde gå till pausvila med en rättvis 2–0-ledning.

– De var skickligar­e än oss i första halvlek och vi hinner inte med men sen lyfter vi oss, säger assisteran­de tränare Jonas Stenberg.

Trönninge kom dock starkt tillbaka genom mål av Emma Stenberg och Josefin Siggstedt men det räckte inte hela vägen.

– Vi har några chanser i slutet men sett till hela matchen vinner de rättvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden