Hallandsposten

”Lars-tommy” är tillbaka på Drott-bänken

”Lars-tommy” återförena­s. Tommy Suoraniemi, som senast har varit finländsk förbundska­pten, kliver in bredvid Larsmagnus Jönsson i tränarteam­et hos HK Drott, som siktar på att ta sig tillbaka till Damallsven­skan direkt. – Det känns jättebra. Jag har varit

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Lars-magnus Jönsson tog över som huvudträna­re för Drott inför förra säsongen, men kunde inte hindra Halmstadla­get från att ramla ur allsvenska­n ned i division 1.

Nu återupptar han samarbetet med sin gamle lagkamrat från Drotts herrlag under guldåren på 1990-talet, Tommy Suoraniemi.

”Lars-tommy” tränade Drotts herrlag tillsamman­s under en hel och två halva säsonger i Elitserien 2014–15. De har även haft juniorlag ihop i föreningen.

” Det han säger här är, att när vi förlorar så är det jag som har sista ordet och när vi vinner så är det delat ledarskap.

Nu får även damlaget ta del av deras samlade kompetens. Lars-magnus Jönsson är formellt sett fortsatt huvudansva­rig medan Tommy Suoraniemi blir hans assistent, men Jönsson ser det som ett delat ledarskap:

– Tommy och jag har jobbat tillsamman­s i sex säsonger innan och vi har aldrig hamnat i någon diskussion om vem som ska ha sista ordet utan vi har varit väldigt anpassning­sbara. Sedan är det en grund att vi tänker handboll väldigt lika, menar han.

– Lasse är huvudträna­re, det är inget snack om det. Men vi är prestigelö­sa mot varandra i och med att vi är så bra kompisar och jag ser inte det som något viktigt eller ett problem. Sedan tycker vi inte alltid exakt likadant i matchsitua­tioner, men då får Lasse väl ha sista ordet, fortsätter Suoraniemi.

– Det han säger här är, att när vi förlorar så är det jag som har sista ordet och när vi vinner så är det delat ledarskap, ler Jönsson.

Tommy Suoraniemi är heller ingen ny bekantskap för Drotts spelare eftersom han redan i fjol hjälpte till med att träna kantspelar­na. Dessutom spelar både dottern Sanna och svärdotter­n Cecilia Patriksson i laget medan hustrun Jessica är mångårig lagledare.

Tommy Suoraniemi var senast förbundska­pten för Finlands damlandsla­g, men lämnade uppdraget för ett år sedan. Nu ser han fram emot att inta Drotts bänk igen:

– Det ska bli kul. Det suger lite i handbollst­armen igen och tjejerna är ett jävligt bra och seriöst gäng. Jag ser stora möjlighete­r att vi ska vara ett topplag i ettan.

Drott öppnar serien borta mot IFK Kristianst­ad på söndag. Lars-magnus Jönsson säger: – Om vi förvaltar det här året bra nu så kan det vara det bästa som har hänt att vi åkte ur. Nu kan vi bygga något eget, både genom att vi tränar hårt och har tiden att träna hårt. Inte för att vi ska nonchalera division 1-lagen alls, men vi kunde inte ligga på samma nivå när vi hade så mycket måste-matcher hela tiden.

Lars-magnus Jönsson, tränare i HK Drott

 ??  ?? Tillsamman­s igen – Tommy Suoraniemi (till vänster) och Lars-magnus Jönsson tränade Drotts herrar 2014–15. Nu återförena­s de på damlagets bänk inför omstarten i division 1.
Tillsamman­s igen – Tommy Suoraniemi (till vänster) och Lars-magnus Jönsson tränade Drotts herrar 2014–15. Nu återförena­s de på damlagets bänk inför omstarten i division 1.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden