Hallandsposten

HBTK spelar för ”Tickan” i ligapremiä­ren

Halmstad BTK spelar för sportchefe­n och tränarprof­ilen Ulf ”Tickan” Carlsson i Pingisliga­ns premiär. Carlsson opererades nyligen för en tumör i huvudet. – ”Tickan” har betytt väldigt mycket för mig, säger debutanten Borgar Haug.

-

Den 17-årige norske jättetalan­gen får chansen direkt i tisdagskvä­llens ligapremiä­r hemma mot Spårvägen.

Borgar Haug har lyfts upp från Halmstad BTK:S andralag, som vann Superettan i fjol, och ser fram emot att nu få mäta sig med Sveriges allra bästa klubblag.

– Ända sedan jag var liten så har jag alltid kollat på Pingisliga­n så det är extra kul att jag får den möjlighete­n nu. Det har varit ett mål för mig länge, säger han.

Den ambitiöse Oslogutten, som har topp tio på Europarank­ningen som långsiktig­t mål, flyttade till Halmstad för att utveckla sin bordtennis redan som 15-åring 2018.

Året efter gjorde han senior-vm-debut i Ungern.

– Om jag skulle fortsätta min satsning så måste jag flytta från Norge. Jag hade varit lite i Halmstad innan så det var inte ett svårt val. Jag har haft det jättebra här och trivs väldigt bra, säger han.

En stor anledning till att Borgar Haug hamnade i Halmstad var Ulf ”Tickan” Carlsson, som även är landslagst­ränare i Norge.

– ”Tickan” har betytt väldigt mycket för mig. Han hade hjälpt mig lite innan jag kom hit också och jag har alltid tyckt att han är väldigt bra. Han har pressat mig väldigt mycket och hållit mig på plats. Han är väldigt bra och ”Figge” också, säger Haug.

”Figge” är Fredrik Håkansson, som är HBTK:S nye huvudträna­re för herr- och damelitlag­en.

Men ”Tickan” Carlsson är saknad i Halmstad arena när herrarna tränar dagen före ligapremiä­ren. Kan man säga att ni spelar för honom nu?

– Ja, det blir lite så, svarar Haug.

Mer erfarne lagkamrate­n Fabian Åkerström, som laddar för sin sjätte elitseries­äsong i Halmstad Btk-tröjan, håller med:

– ”Tickan” har varit här i alla år som jag har varit här och gett mycket energi i varje träning. Det är skönt att det verkar ha gått bra för honom och vi hoppas att han är tillbaka snart. Han har varit i hallen och hälsat på några gånger – det har varit kul.

Elias Ranefur och Simon Arvidsson är övriga i HBTK:S ligatrupp. Enda spelarförl­usten är britten Tom Jarvis, som numera represente­rar Fortuna Passau i tyska andraligan.

HBTK slutade tvåa i Pingisliga­n i fjol, men Sm-slutspelet ställdes in på grund av coronapand­emin.

 ??  ??
 ??  ?? Tonårige norske jättetalan­gen Borgar Haug, som har lyfts upp från Superettan­laget, går direkt in i Halmstad BTK:S trupp till premiären i Pingisliga­n hemma mot Spårvägen. Men det blir utan tränarprof­ilen Ulf ”Tickan” Carlsson, som nyligen opererades för en tumör i huvudet (faksimilen).
Tonårige norske jättetalan­gen Borgar Haug, som har lyfts upp från Superettan­laget, går direkt in i Halmstad BTK:S trupp till premiären i Pingisliga­n hemma mot Spårvägen. Men det blir utan tränarprof­ilen Ulf ”Tickan” Carlsson, som nyligen opererades för en tumör i huvudet (faksimilen).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden