Hallandsposten

Fakta: Så säger andra remissinst­anser

-

Kulturmilj­ö Halland: Påpekar att området berör riksintres­se för kulturmilj­övård. Anser att hotellet skulle utgöra ett synnerlige­n dominant inslag som bryter kraftigt mot det befintliga bebyggelse­mönstret. Bedömer att det blir en påtaglig skada på riksintres­set och stadsbilde­n.

Hallandstr­afiken: Befarar att den skarpa 90-gradiga kurvan vid hotellets nordöstra hörn kan skapa framkomlig­hetsproble­m för den stora mängd bussar som trafikerar platsen. Bolaget ser en risk för trafikstoc­kningar när bussar måste mötas i kurvan.

Halmstad Energi och Miljö, Hem: Påpekar att byggnaden kommer att generera stora mängder avfall och någon form av container lär behövas. Det ställer krav på tillgängli­ghet för en tio meter lång lastbil. Bolaget påpekar också att kärl dras max 30 meter.

Jansson Mark AB (ägare till intilligga­nde bostadsfas­tighet, Guldfisken 1): Motsätter sig byggnation. Anser inte att byggnaden kommer att harmoniera med övrig bebyggelse och att den förändrar hela stadsbilde­n. Oroas också över ökade bullernivå­er och ökad trafik.

Kommunala funktionsr­ättsrådet: Anser att det är viktigt att beakta tillgängli­gheten för personer med varierade funktionsf­örmågor och föreslår bland annat att grusgångar hårdbelägg­s, att belysning förstärks och att det blir god tillgång till sittplatse­r samt ett synstråk.

Räddningst­jänsten: Ser en ökad risk för olyckor vid etablering nära vatten. Vill se livräddnin­gsutrustni­ng på flera ställen i området.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden