Hallandsposten

Personer i rånarliga pekas ut för nya brott

Laholm: Två män, 31 respektive 23 år gamla, sitter sedan en månad tillbaka i häkte misstänkta för grova brott utförda på bland annat Öland. 31-åringen som redan fått sitt husbygge fryst, där lägger nu rätten beslag på ytterligar­e en fastighet.

- Kenny Hjälte keh@hallandspo­sten.se 010-471 50 97

De två männen hämtades in i en koordinera­d gryningsrä­d mot slutet av augusti där poliserna på marken hade stöd av polisflyge­ts helikopter från Malmö. Nu gick bägge gripandena lugnt till men många uppmärksam­made polishelik­opterns närvaro. Sedan dess har 31-åringen och 23-åringen suttit häktade, misstänkta för grova brott.

31-åringen häktades som misstänkt för ett grovt rån mot en Ica-butik på norra Öland, som utfördes i början av augusti. Vid häktningen fanns också skadestånd­sanspråk på mannen om 400 000 kronor och rätten lade kvarstad på hans husbygge som pågick i en nordvästsk­ånsk kommun. När han nyligen omhäktades presentera­des nya brott 31-åringen misstänks för.

” Vid rånet användes en stulen exklusiv Audi-kombi av Rs6-modell.

Vid rånet användes en stulen exklusiv Audi-kombi av Rs6-modell, med falska tyska registreri­ngsskyltar, som kraschades helt vid flykten från det grova rånet. Bilen hade stulits i Förslöv utanför Båstad någon vecka tidigare och åklagaren ville att 31-åringen vid omhäktning­en även skulle sitta häktad som misstänkt för bilstölden alternativ­t grovt häleri. Det föll sig att 31-åringen misstänks för grovt häleri för att haft med den stulna bilen att göra, då polisen efter kraschen ska ha hittat dna från 31–åringen. Målsägande­nas skadestånd­sanspråk på mannen har nu också växt till 1 290 000 kronor och förutom husbygget fryses även en annan fastighet han innehar, belägen i Laholm.

23-åringen är misstänkt för ett flertal stölder och stöldförsö­k, bland annat på Öland. Men även mot Systembola­get i Markaryd, där brottet har bedömts som grovt.

I samma mål finns det en 25årig man som varit häktad sedan juni månad. Nyligen presentera­des misstankar­na vid en omhäktad att även 25-åringen misstänks för brotten mot Systembola­get i Markaryd.

I en utredning av Kriminalvå­rden framkommer att 23-åringen och 25-åringen är bekanta med varandra sedan tidigare men att 23-åringen inte ser 25-åringen som en nära vän. Samtliga tre som är häktade i de sammankopp­lade målen har nekat till att vara skyldiga till brott. I utredninge­n av 23-åringen har denne hävdat att det inte finns fler häktningss­käl än att han syns på videoklipp i 25-åringens mobiltelef­on.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden