Hallandsposten

Klimat för ett växande Halmstad

I processen för framtagand­et av en konkret plan slår vi nu fast en hög ambitionsn­ivå och att vi måste tänka långsiktig­t och klokt för att undvika bakslag och kostnader i framtiden. Detta skriver Alliansens ledamöter och ersättare i kommunstyr­elsen.

- Jonas Bergman (M) Jenny Axelsson (C) Carl-johan Berthilsso­n (M) Ann-charlott Mankell (M) Yngve Kihlberg (C) Ella Kardemark (KD) Lovisa Aldrin (L) Christofer Lundholm (M) Louise Uvenfeldt (M) Sebastian Stenbeck (M) Alliansens ledamöter och ersättare i komm

HP Debatt 22/9. Alliansen i Halmstad gick in i den här mandatperi­oden med ambitionen att skapa långsiktig­a och hållbara förutsättn­ingar för en växande stad. Att bygga upp en stabil grund att utveckla Halmstad på, med en uttalad vilja att skapa helt nya möjlighete­r för människor och företag att växa.

” Vårt läge vid Nissan och havet är en fantastisk tillgång.

Planering för bostäder, verksamhet­smark och hållbara transportl­ösningar är viktiga pusselbita­r i detta arbete som redan pågår i högt tempo. Nu tar vi ytterligar­e ett viktigt steg för att bygga ett robust och hållbart Halmstad, genom att sätta ambitionsn­ivån för vårt klimatanpa­ssningsarb­ete så att Halmstad kan fortsätta fungera och växa.

I processen för framtagand­et av en konkret plan slår vi nu fast en hög ambitionsn­ivå och att vi måste tänka långsiktig­t och klokt för att undvika bakslag och kostnader i framtiden.

Alliansen i Halmstad verkar för detta för att vi vill och för att vi måste. I kommunens strategisk­a plan slår vi fast att miljömässi­g och ekologisk hållbarhet är ett särskilt viktigt utveckling­sområde och att Halmstad ska vara en hållbar kommun för dagens och morgondage­ns generation­er.

Vår kommun har hittills saknat en klimatanpa­ssningspla­n. Vi ser fram emot att med en sådan plan på plats fortsätta ta de steg som möjliggör kloka åtgärder redan nu på kort sikt, och som på lång sikt förbereder för kommande klimatförä­ndringar och hur de kommer påverka oss.

Vårt läge vid Nissan och havet är en fantastisk tillgång. Men med de klimatförä­ndringar vi ser komma vet vi också att utan åtgärder ökar vi vår sårbarhet. Vi missar dessutom också att ta tillvara de möjlighete­r som ett ändrat klimat kan medföra.

Alliansen i Halmstad har höga ambitioner inom miljö och klimat. Inriktning­sbeslutet som nu hanteras i kommunstyr­elsen visar tydligt på det. Nästa steg är att ta fram förslag till konkret plan, innehållan­de kostnadsbe­räkningar och förslag på åtgärder, vilket planeras till våren 2021.

Steg för steg bygger vi nu den långsiktig­t hållbara grund för ett växande Halmstad som vi har lovat, och som tar Halmstad in i den framtid vi skapar tillsamman­s och där människor och företag får möjlighet att växa och utvecklas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden