Hallandsposten

Fakta: Svenska landslaget om Islands stjärna Sara Björk Gunnarsdot­tír

-

Så här beskrivs Sara Björk Gunnarsdót­tir av några i det svenska landslaget:

Stina Blacksteni­us, Göteborg – Spelar man i Lyon så är man otroligt bra. Jag har själv spelat mot dem X antal gånger och det är ett otroligt bra lag. De har många av världens bästa spelare och det är

• en otroligt stark trupp som helhet. Så det är starkt att ta en plats där.

Jessica Samuelsson, Rosengård – En riktigt bra spelare och en nyckelspel­are i deras lag. En box till box-spelare, väldigt fysisk, bra på huvudet och bra i närkampern­a. Spelar man i Lyon så är man en av de bästa.

Amanda Ilestedt, Bayern München – Det är en otroligt duktig, hårt jobbande mittfältar­e. Hon jobbar hårt både i defensiven och i offensiven, men har fått en lite offensivar­e roll i Lyon. Det är en fantastisk­t bra spelare.

Jonna Andersson, Chelsea

– En extremt bra spelare, fysiskt

• stark och ger hundra procent oavsett hur matchen ser ut. Hon är alltid överallt och ingenstans och krigar in i det sista. Och hon är bra på bollen också, en spelfördel­are, så vi får räkna med att hon kommer att spela bra och kliva in i varje närkamp.

Magnus Wikman, assisteran­de förbundska­pten

– Det är såklart en skicklig spelare som har spelat i Wolfsburg och nu är i Lyon. Det är en stark spelare som är bra på väldigt mycket, men vi har spelare på samma nivå så det är inte så att vi lägger något jätteextra på henne – förutom kanske i vissa situatione­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden