Hallandsposten

Pirlo efter Kulusevski­s nya succé: ”Redan en mästare”

Dejan Kulusevski kallade sin Serie A-debut för Juventus för en dröm. Efter ett mål i 3–0-segern i ligastarte­n mot Sampdoria hyllades 20-åringen. – Han är redan en mästare, sade tränaren Andrea Pirlo, till Juventus tv-kanal enligt TV4:S Fotbollska­nalen.

- David Hjorter/tt

Varken Juventus nye svenske anfallare Dejan Kulusevski eller nye italienske tränare Andrea Pirlo hade nog inte kunnat önska sig en bättre Serie A-debut på respektive position i ligapremiä­ren hemma mot Sampdoria, där Albin Ekdal var lagkapten, i Turin.

”Juve”, som vunnit den italienska fotbollsli­gan nio år i rad, sparkade i gång säsongen med en 3–0-seger och 20-årige Kulusevski inledde målskyttet i den 13:e matchminut­en.

Den svenske landslagss­pelaren pricksköt 1–0 med vänsterfot­en, i sin första ligamatch för storklubbe­n han anslöt till i somras.

Efter matchen, där mittbacken Leonardo Bonucci och storstjärn­an Cristiano Ronaldo gjorde de övriga målen, lovordades Kulusevski.

– Kulusevski är inte en 20-åring i huvudet, han är redan en mästare i det han ger, det visade han redan i första matchen, sade Andrea Pirlo till Juventus tv-kanal, enligt TV4:S Fotbollska­nalen.

41-årige Pirlo, tidigare storspelar­e i klubben som i augusti ersatte sparkade Maurizio Sarri, gillade även det spel som Kulusevski stod för i premiären.

– Han gjorde det på bästa möjliga vis, inte bara genom mål, men också genom att göra grovjobbet i press och kontringar som sedan gynnade laget.

Kulusevski värvades till Juventus från Atalanta, för motsvarand­e omkring 360 miljoner svenska kronor, redan vid årsskiftet. Men svensken, som då gjorde stor succé i Parma dit han var utlånad, spelade kvar i klubben säsongen ut och blev utnämnd till årets bästa unga spelare i Serie A.

Söndagskvä­llens succédebut förde nog många svenska tv-tittares tankar tillbaka till när en 22-årig Zlatan Ibrahimovi­c byttes in och gjorde 3–0-målet i sin Serie A-debut för Juventus i segermatch­en borta mot Brescia den 12 september 2004.

16 år senare var alltså en annan svensk anfallstal­ang rubrikerna­s man i norra Italien.

– En dröm som gick i uppfyllels­e. Jag hade inte tid till att tänka mer när jag gjorde målet, sade Dejan Kulusevski till Sky Italia enligt Aftonblade­t.

 ?? Bild: Marco Alpozzi ?? Svenskduel­l mellan Sampdorias Albin Ekdal och Juventus Dejan Kulusevski i Turin.
Bild: Marco Alpozzi Svenskduel­l mellan Sampdorias Albin Ekdal och Juventus Dejan Kulusevski i Turin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden