Hallandsposten

Rosleff i ropet igen – ledde från start till mål

Sedan Victor Rosleff tog steget och provade sina vingar för tre år sedan i den svenska travsporte­n med Halmstad som hemvist har det nästan gått som på räls för honom på tävlingsba­nan.

- Thomas Engman

Förra året var en eriksgata för honom. I år är det en tuff resa mot rekordsiff­rorna men han får allt större chanser i rampljuset. Han har stort förtroende hos många tränare och inte minst från Jerry Riordan.

En häst som Rosleff har god hand med är Riordans Zanna Jet som i ett sprinterlo­pp på hemmabanan vann efter ledning från start till mål.

– Hon var riktigt bra och tussarna sitter kvar i öronen, ler Victor.

Robert Bergh lämnade återbud och Thomas Uhrberg fick hoppa upp bakom Kantens Rose. Stoet bråkade en del innan defilering­en men damen samlade ihop sig till och under loppet. Hon pressades främst av en tapper Beethoven och för segern krävdes det nytt rekord 1.13,3.

– Hon var riktigt bra, betonar Thomas.

Iwan Boko tog sjunde segern i fin stil men efter 25 segerlösa lopp fanns en del frågetecke­n. Omstarten rubbade inte Wilhelm Paals planer som sedan under resans gång hittade rätt nycklar och segern var aldrig hotad.

Peter Unterstein­er med en tredjeplat­s i bagaget från tyska derbyt visade upp ytterligar­e en treåring med potential i La Sassicaia.

– Hon är väldigt sen i växten men en lugn häst. Jag var förstås nöjd med Toto Barosso i derbyt och ett unikum att han hittade rätt med benen när galoppen kom efter start.

Super Express S.W. har också goda kunskaper och Johan Unterstein­er andas optimism efter första segern.

– En fin häst som är något nervös och har mer att lära, konstatera­r tränaren.

Sedan i somras finns Hector Eck hos Tomas Malmqvist på Jägersro och i tredje starten i den nya regin knäckte fyraåringe­n motståndar­na från dödens på nya rekordet 1.12,9 med Ken Ecce i vagnen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden