Hallandsposten

24-åring anhålls för mordet på Kjäll Gustafsson

Gislaved: Nio månader efter mordet på Kjäll Gustafsson har polisen nått ett genombrott. På tisdagen greps en man som är misstänkt för mordet.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

Halmstad: Nio månader efter mordet på 57-årige Kjäll Gustafsson har polisen nått ett genombrott. En 24-årig man är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Kjäll Gustafsson från Halmstad mördades den 14 december 2019 när han ingrep och försökte stoppa ett rån på restaurang Ströget i Gislaved. Han var där tillsamman­s med anhöriga för att äta julbord.

Smålandspo­lisen har under tiden som gått sedan mordet utrett spåren som ledde iväg från mordplatse­n. Genombrott­et kom när man efter omfattande utredning kunde rikta misstankar­na mot en 24-årig man.

Åklagare beslutade att han skulle anhållas i sin frånvaro. Tidigt på tisdagen kunde han gripas. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord. Platsen för gripandet är enligt ett pressmedde­lande från Åklagarmyn­digheten, en plats i ett annat län.

Så fort den misstänkte har fått en försvarade kommer han att förhöras och senast på fredag tar åklagare ställning till om han ska begäras häktad.

Redan första dagen efter mordet uttryckte Kjäll Gustafsson­s bror Stefan Citron sin tilltro till polisen. Gripandet av 24-åringen stärker hans uppfattnin­g.

– Det här kommer polisen att lösa. Vi får bara hoppas att de har tagit rätt man nu, säger Stefan Citron när han nås av uppgiften att en 24-åring är på sannolika skäl misstänkt för mordet.

– Jag var inte med på restaurang­en. Jag vet inte vad jag hade gjort om jag varit där när det hände, säger Stefan Citron och uttrycker sin glädje över polisens framgång i utredninge­n.

Han och de andra i den närmaste familjekre­tsen har inte fått besked om polisens genombrott.

– Vi vet inte mer än andra om vad som sker med utredninge­n. Men vi har fått besked om att de har fortsatt arbeta med fallet med full styrka och jag har haft fullständi­gt förtroende för polisen, förklarar Stefan Citron.

– Vi har inte haft något emot polisens tystnad. Det var bara frågan om när det här skulle ske och nu får vi hoppas att de har tagit rätt person, fortsätter han.

Han beskriver att det har varit svårt att hantera broderns död:

– Det går, men jag tar det dag för dag och försöker tänka på alla roliga minnen av Kjäll. Men det är jobbigt när tidningar och andra slår upp nyheter om knivvåld och liknande, det väcker allt det här till liv igen.

” Det här kommer polisen att lösa. Vi får bara hoppas att de har tagit rätt man nu.

Stefan Citron, bror till Kjäll Gustafsson

 ??  ??
 ?? Bild: Privat ?? Halmstadbo­n Kjäll Gustafsson mördades den 14 december 2019 när han försökte ingripa vid ett rån på en restaurang i Gislaved.
Bild: Privat Halmstadbo­n Kjäll Gustafsson mördades den 14 december 2019 när han försökte ingripa vid ett rån på en restaurang i Gislaved.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden