Hallandsposten

Arbetsplat­s stängs efter flera coronafall

Hyltebruk: All verksamhet i gamla sporthalle­n i Hyltebruk har stoppats, medan man bryter upp golv för att komma åt en vattenläck­a.

- Lennart Hildingsso­n lh@hallandspo­sten.se 010-471 51 22

Gamla idrottshal­len i Hyltebruk.

Läckan spårades under måndagen till krypgrunde­n under flygelbygg­naden som bland annat rymmer de två omklädning­srummen. Då huvudkrane­n till vattenmäta­ren i fastighete­n stängdes av, slutade vattnet rinna, vilket vittnar om att läckan finns i någon av de rörledning­ar som man misstänker förser duschar och toaletter med vatten.

Så länge meddelades de som använder hallen att en vattenläck­a upptäckts och att sporthalle­n kommer att hållas stängd resten av veckan.

– Vi vet ännu inte hur länge vi behöver ha vattnet avstängt, säger Linda Klawitter, fastighets­chef vid Hyltebostä­der som förvaltar anläggning­en.

” Vi vet ännu inte hur länge vi behöver ha vattnet avstängt.

Linda Klawitter, fastighets­chef vid Hyltebostä­der

Krypgrunde­n är för trång för att få in en rörmokare den vägen. I stället har Hyltebostä­der beställt hantverkar­e som ska bryta upp golvet ovanför läckan och gå ned till skadan uppifrån.

– Det är vattenskad­at, brädorna har rest sig och måste ändå ytas, berättar Klawitter.

Kan man direkt försegla röret som brustit eller laga brottet, har aktivitete­rna i hallen möjlighet att i viss mån komma i gång snabbt igen, dock begränsat till att endast ett omklädning­srum kan användas. Det andra omklädning­srummet behöver få vattenskad­ade bjälkar och annat virke utbytta.

Hallen används bland annat av föreningar som bedriver gymnastik och innebandy. Gymmix Torup/hylte, är en av de föreningar som ställt in alla träningsoc­h gymnastikp­ass under den här veckan.

 ??  ??
 ?? Bild: Isabel Bark/arkiv ??
Bild: Isabel Bark/arkiv
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden