Hallandsposten

Lokaler står tomma i väntan på Bastionenu­tredning

Halmstad: Lokalerna i Norre katts park har stått tomma sedan öppna förskolan tvingades stänga. Vad som ska hända med dem är fortfarand­e oklart, men den förstudie som görs över Bastionens framtid kan ge svar.

- Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

I maj 2019 stängde Norre katts öppna förskola efter 31 år. Sedan dess har lokalen stått tom. Barnoch ungdomsnäm­nden meddelade tidigt att man inte längre hade någon användning för lokalerna. Hyreskontr­aktet, som löpte fram till årsskiftet, sades därför upp.

Jakten efter en hyresgäst har hittills varit resultatlö­s. Ingen annan kommunal verksamhet har anmält intresse för att flytta in och i dagsläget ser det ut som att lokalerna får stå tomma ytterligar­e en tid.

Magnus Sjöberg, mark- och exploateri­ngschef, berättar att det hela just nu ligger på is. Anledninge­n är det arbete som pågår med att ta fram en förstudie över Bastionen.

Denna ska resultera i ett antal olika förslag på hur Bastionen och Norre katts park bäst kan knytas ihop med city.

– Lämplig användning eller hyresgäst i lokalerna kommer vi att

Den gamla tegelbyggn­aden i Norre katts park har stått tom sedan slutet av maj i fjol. hantera när den utredninge­n är klar. Vi utgår då från inriktning­en i den utredninge­n när vi hyr ut lokalerna, uppger Magnus Sjöberg. Så det blir ingen tillfällig användning fram tills dess att utredninge­n är klar?

– Nej, utredninge­n ska vara klar under året så vi avvaktar den först.

Tanken är att ett par, tre olika förslag ska presentera­s för kommunstyr­elsen under hösten. Därefter är det upp till politikern att bestämma vilket förslag som kommunen ska arbeta vidare med.

 ?? Bild: Jari Välitalo ??
Bild: Jari Välitalo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden