Hallandsposten

Ranefur vann dubbelt – men HBTK tappade: ”Surt så klart”

Elias Ranefur tog chansen att glänsa inför förbundska­ptenen. Men Halmstad Btk-profilens dubbla singelsegr­ar räckte inte till seger i Pingisliga­ns premiär, som gick till en avgörande dubbel. – Det var en jättejämn match, men jäkligt surt att förlora så kla

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Halmstad BTK:S och Spårvägens spelare var så sugna på att få sätta i gång igen efter det långa cornauppeh­ållet att premiären i Halmstad arena startade flera minuter före utsatt tid klockan 18.30.

Det blev en sevärd match mellan två tippade topplag. Men där Spårvägen till slut drog det längsta strået efter att Elias Ranefur och Fabian Åkerström förlorat den avgörande dubbeln mot Harald Andersson/ Anthony Tran med 7–11, 9–11.

HBTK fick därmed med sig en poäng från premiären och Spårvägen två.

– Jag tycker att det är helt okej ändå. Vi har inte Simon (Arvidsson, sjuk) med heller och det är inte så att vi spelar dåligt, utan vi spelar helt okej och det är ett bra lag vi möter, säger HBTK:S nye huvudträna­re Fredrik Håkansson.

Halmstads etta Elias Ranefur blev först att vinna på en ny ”Golden Point” när han knep första set mot Martin Friis med 11–10. Men Friis, svensk U20-mästare förra säsongen, stretade emot starkt och matchen gick till skiljeset, där Ranefur vann med 11–5.

Ranefur – som slog Vm-tvåan Mattias Falck i finalen i Halmstad Masters för en knapp månad sedan – visade fortsatt god form inför ögonen på tillträdan­de förbundska­ptenen Jörgen Persson och besegrade därefter Anthony Tran, Spårvägens nyförvärv från Söderhamn, i tre raka set: 11-7, 11–5 och 11–7.

– Det var bra matcher. Jag hade några svackor mot Friis där jag tyckte att jag spelade jättebra, men kom helt ur det. Till exempel ledde jag med 8–4 i andra set och så förlorade jag sju raka. Det får inte hända. Men mot Tran var det genomgåend­e bra, säger Ranefur.

Fabian Åkerström tog, inte helt väntat, HBTK:S tredje singelsege­r mot förre lagkamrate­n Harald Andersson.

Åkerström vann första set med 11–10, men Andersson replikerad­e med 11–9 i andra och 11–7 i tredje innan Åkerström vann fjärde med 11–5. I femte låg Åkerström under med 7–8 när en omdiskuter­ad kantboll dömdes till Halmstadsp­elarens fördel, varpå han vände och vann med 11–9.

HBTK:S norske jättetalan­g Borgar Haug, 17, gav prov på fina kämpatakte­r i sin A-lagsdebut, men hade det tuffare resultatmä­ssigt och föll i tre raka set mot både Anthony Tran och Harald Andersson.

Elias Ranefurs seger mot Tran gav

HBTK en 3–2-ledning i lagmatchen. Det betydde att Åkerström kunde säkra hemmaseger­n vid vinst i sistasinge­ln mot Friis. Men Spårvägent­alangen vann med 11–8 i skiljeset och kvitterade till 3–3, vilket tog lagmatchen till den avgörande dubbeln.

 ??  ?? Elias Ranefur vann båda sina singlar när Halmstad BTK mötte Spårvägen från Stockholm i Pingisliga­ns premiär.
Elias Ranefur vann båda sina singlar när Halmstad BTK mötte Spårvägen från Stockholm i Pingisliga­ns premiär.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden