Hallandsposten

Grönt ljus för Englund – trots nässkadan

Sverker Nilsson hissar grön flagg för Tobias Englunds näsa som åkte på en smäll under matchen mot Sirius. Dessutom är det ingen fara med Kalle Söderström.

- Simon Carlsson

Blodet forsade ur Tobias Englunds näsa.

Det var i andra halvleken mot Sirius som Tobias Englund åkte på en smäll i en kollision med Adam Ståhl. Blodet forsade ur hans näsa, men näsbenet är inte av.

– Jag har inte tittat på Englunds näsa, men jag har fått en bild. Och den ser rak och fin ut. Det kan vara en spricka i den, men inget man behöver göra något åt. Han fick heller ingen hjärnskakn­ing och är spelklar, säger Falkenberg­s FF:S läkare Sverker Nilsson.

Behöver han spela med skydd?

– Nej, det beror på hur han känner sig. Han kan använda nässkydd om han vill och känner att den är öm, men det får vi ta till helgen när det är match.

” Han kan använda nässkydd om han vill. Sverker Nilsson

Under matchen mot Sirius fick Englund plåstras om under flera minuter, vilket gjorde att man först misstänkte att näsbenet brutits. Då passade Sirius på att ta ledningen.

– Vi kunde inte få stopp på blödningen och det tog lite för lång tid. Det utnyttjade Sirius och då smällde det, sade Englund som sedan byttes ut några minuter senare.

Även Kalle Söderström tvingades kliva av.

– Kalle kände viss irritation i muskeln (lårets baksida) och därför avbröt han. Det var mer en trötthetsk­änsla och han valde att avbryta, vilket var klokt när det är så täta matcher, säger Sverker Nilsson.

Han berättar samtidigt att Marcus Mathisen och Gustaf Nilsson är tillbaka i spel.

– Gustaf var på g senast, men kände lite irritation och därför var det lika bra att vila en match till. Mathisen har redan gått på och tränar för fullt. Han kommer träna denna vecka sedan spela match på söndag (mot Hammarby). Vi behöver alla spelare nu.

John Björkengre­n är dock avstängd på grund av fyra gula kort.

 ?? Bild: Simon Hastegård/bildbyrån ??
Bild: Simon Hastegård/bildbyrån

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden