Hallandsposten

Tung förlust för blekt Varbergs Bois mot HIF

Det blev ingen revansch för Varbergs Bois. En svag insats ledde till en tung, och något otippad, förlust mot Helsingbor­gs IF på Varberg Energi arena.

- Jennifer Last j.l@hallandspo­sten.se

– Slår man ut det på 93 minuter så tycker jag att Helsingbor­g vinner rättvist. Men vi kunde fått med oss mer om vi hade gjort två mål kanske. Ibland får man det med sig, ibland mot sig. Jag är mer besviken på att vi inte kunde ha en växel till i andra halvlek, säger tränaren Joakim Persson.

Bois jagade revansch efter den svaga insatsen mot Falkenberg­s FF, som för Varbergski­llarnas del slutade i en blytung 0–2-förlust. Derbyt var den första förlusten efter en svit om tre raka matchsegra­r.

Inlednings­vis var HIF också det mest spelförand­e laget, men det vände snabbt. Gustaf Norlin petade in 1–0 redan i den elfte minuten.

Efter många försök från båda lagen satte HIF, med fem minuter kvar till paus, till slut 1–1 efter att Alex Timossi Andersson hittade chansen till kvittering på en stolpretur.

Sedan hände det grejer. Efter en knuff av Gideon Mensah blev det straff till HIF på tilläggsti­d och resultatet ändrades till 1–2 sekunden innan halvtid. August Strömberg hade inte en chans när Anthony van den Hurk drämde till bollen från straffpunk­ten.

– Vi har lite domslut mot oss som svänger över till HIF:S fördel. Vår första halvlek är ganska bra. I alla fall de första 30. Sedan växer de in i matchen, säger tränare Joakim Persson.

Ett stressat och frustrerat hemmalag jagade kvittering, gång på gång utan resultat.

– Det blir någon form av desperatio­nsfotboll i andra halvlek. Vi lyckas egentligen inte. Vi ställer inte till med några problem för dem. Vi gör det ganska enkelt för dem.

– För att göra mål så måste man ha folk i boxen och vi hade vårt folk på kanterna. Det är mer hur man ska göra det. Vi måste ha mycket mer trafik och mycket mer löp i boxen när vi hamnar i sådana här lägen, säger Boistränar­en som i stället fick se Rasmus Jönsson avgöra med sitt 3–1-mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden