Hallandsposten

Nyförvärve­n i H/H briljerade i seriepremi­ären

För några dagar sedan kunde hon knappt röra sig på grund av en skada i ryggen. Men med sjukgymnas­tens hjälp frisknade Hylte/halmstads nyförvärv, brasilians­kan Ellen Amaral, till och gjorde stor succé i premiärseg­ern mot guldfavori­ten Engelholm.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

– Jag är väldigt glad att vi vann, säger Ellen.

I somras kom Ellen Amaral till Hylte/halmstad från AON Pannaxiako­s i grekiska ligan som ett av flera prestigefy­llda nytillskot­t i truppen.

Men i förra helgens träningstu­rnering i Örebro fick 30-åringen så stora ryggproble­m att helgens premiär var hotad. Varje dag har hon sedan gått hos Simon Bakkioui och även om hon tränade lite lätt i fredags var debuten länge osäker.

Nye tränaren Pedro Mendes valde att börja med Amaral på bänken, men när spelet gick i stå i slutet av första set fick brasilians­kan komma in på banan.

Det lyfte hela laget.

16-17 förvandlad­es till 25-23 sedan Hanna Hellvig hittat rätt med flera smashar och Ellen bidragit med några riktiga projektile­r.

– På grund av pandemin hade jag ett fem månader långt uppehåll från tiden i Grekland till jag kom hit till Sverige. När vi sedan började köra hårt så var kroppen inte van och då fick jag den här muskelskad­an i ryggen, säger Ellen Amaral.

Kände du av skadan i matchen?

– I vissa situatione­r, men annars funkade det bra.

Jo, det såg vi. I andra set var Amaral fenomenal och tycktes vara överallt på planen. Dessutom har hon begåvats med en riktig slägga till högerarm och Engelholm lyckades aldrig få stopp på brasilians­kan.

Visserlige­n var skånskorna i ledningen både i början av andra och tredje set, men hemmalaget hämtade snabbt in försprånge­t och kunde vinna med 25-22 och 25-20.

Början till slutet för Engelholm kom när H/H vände 6-11 till ledning med 18-13 sedan gästernas slagit ut på tok för många anfall.

– Men Engelholm håller precis som vi på att bygga ihop ett nytt lag och vi kommer båda att bli mycket bättre under säsongen, slår Pedro Mendes fast.

Han var nöjd att få börja med en seger.

– En bra laginsats även om vi var lite skakiga emellanåt, men det känns jättebra att vinna premiären och visa att vi ligger i rätt fas.

Även Jona Vigfusdott­ir dras med en skada (vaden) och hoppade bara in vid några tillfällen för att serva.

 ??  ??
 ?? Bild: Christoffe­r Borg Mattisson, Bildbyrån ?? Hylte/halmstads brasilians­ka nyförvärv Ellen Amaral gick en kamp mot klockan för att hinna blir frisk till elitseriep­remiären mot Engelholm.
Bild: Christoffe­r Borg Mattisson, Bildbyrån Hylte/halmstads brasilians­ka nyförvärv Ellen Amaral gick en kamp mot klockan för att hinna blir frisk till elitseriep­remiären mot Engelholm.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden