Hallandsposten

Svärmor anklagas för punkaattac­k

Halmstad: Under polisens förhör blir det tydligt att kvinnan och hennes svärmor inte tycker om varandra så värst mycket. Två punkterade däck tvingar dem nu att motvilligt mötas i rätten.

- Jonna Nilsson

Det är svärmodern, en kvinna i 70-årsåldern, som åtalas för skadegörel­se och måste försvara sig i domstol. Hon anklagas för att ha beväpnat sig med både spik och hammare innan hon åkte ut till sonen och hans respektive­s hus för att utföra punktering­sattacken.

”Det var droppen”, säger sonens respektive, en kvinna i 40-årsåldern, i förhören.

Det var hennes bil som råkade ut för punktering­en – och hon misstänker att det inte varit någon slump. Kvinnan säger att hon haft stora problem med sin svärmor som flera gånger ställt till med problem.

Men – likadant säger svärmodern om kvinnan. Svärmodern upplever att det är kvinnan som allt för jämnan ljuger och ställer till problem, och hon vill inte kännas vid att hon skulle ha utfört någon punktering­sattack.

Ord står mot ord – och bild. Besvärande för svärmodern är att en granne till sonen fotografer­ade när någon står och gör något – kanske spikar sönder däcken på bilen – på uppfarten. Grannen säger dessutom att han vet vem svärmodern är och är säker på att det är hon på bilden. Bilden är målets främsta bevisning.

Skulle domstolen fälla svärmodern för skadegörel­sen kan hon också bli tvungen att betala skadestånd till sonens respektive. Kvinnan vågade nämligen inte köra till jobbet med sönderspik­ade däck, och vill ha ersättning för den förlorade arbetsinko­msten. Hon vill också ha ersättning för nya däck.

 ?? Bild: Polisens förundersö­kning/montage ??
Bild: Polisens förundersö­kning/montage

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden