Hallandsposten

Kvalplatse­n säkrad – nu väntar seriefinal för Astrio

Det blir en rafflande och nervkittla­nde avslutning nästa vecka för Astrios herrar. En ren seriefinal mot Höganäs och i potten en direktuppf­lyttning till division 2 nästa säsong. – Spelar vi bara så som vi kan göra så ska vi kunna ta hem det här, säger Leo

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Det krävdes en vinst för Astrio hemma mot Vejby för att hoppet om en direktplat­s upp till division 2 nästa säsong skulle leva.

Ett Astrio som inlednings­vis kändes lite tagna av stundens allvar och som inte alls fick igång sitt fina kombinatio­nsspel.

– Det är ett bra lag vi möter men vi var långsamma i vårt spel och det har mycket att göra med att gräset här är jättelångt. De har inte klippt det ordentligt och det var vi väldigt missnöjda med inför matchen, säger tränare Peter Lindau.

Gästerna från Skåne skapade stora problem för Astrio på deras vänsterkan­t i den första halvleken där Vejbys Hugo Rosendahl var ett stort hot.

Trots en lite sömnig start så skulle ändå de gulsvarta ta ledningen i matchen. Emil Håkansson, som hela den här säsongen har skördat stora framgångar från sin högerkant, hittade in med ett lågt inspel i mitten som till slut Leo Hedenberg enkelt kunde stöta in.

Hedenberg, som var planens bästa spelare, låg också bakom 2–1-målet när han kombinerad­e fint med Sten Preuss.

– Leo sprang ovanpå gräset. Han har en väldigt fin teknik och vann duellen mot sin ytterback, berömmer Lindau.

– Jag är nöjd och alltid roligt att få göra poäng. Det kändes som att jag tog med mig bollen mer framåt än vad jag brukar göra i stället för att stå och stampa på den, säger Leo Hedenberg.

16-åringen skruvade också in frisparken som Alexandar Bjelobrk kunde få ett fot på fram till slutresult­atet 3–1.

– Det var en tuff match och ett bra lag vi möter men vi kämpar verkligen till oss segern. Det här var en av mina bästa matcher skulle jag säga, säger Hedenberg.

I och med segern säkrade Astrio kvalplatse­n uppåt. För serieseger och direkt uppflyttni­ng till division 2 krävs det nu en seger mot ettan Höganäs i den sista omgången på söndag.

– Det blir perfekt för oss och ett spännande upplägg. Nu blir det en ren final, säger Lindau.

– Det kommer bli väldigt spännande och vi har allt i egna händer. Spelar vi bara så som vi kan göra så ska vi kunna ta hem det här, avslutar Hedenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden