Hallandsposten

Hammers föll i genrepet – tunt på backsidan efter skada

Halmstad Hammers föll i genrepet mot seriekonku­rrenten Nybro. Men det som oroar mest inför seriepremi­ären är bortfallet på backsidan. – Vi behöver kanske titta på ett lån, säger Hammersträ­naren Fredrik Johansson.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Seriekonku­rrenterna Hammers och Nybro genrepade mot varandra i Halmstad Arena i en match där gästerna gick segrande ur striden.

Hammers tränare Fredrik Johansson gillade vad han såg i den första perioden men hade hoppats på mer i andra och tredje.

– I andra perioden kommer vi på hälarna, vi är ostrukture­rade i vårt försvarssp­el och det blir lite virrevarr när vi inte spelar så discipline­rat som vi ska göra, säger han och fortsätter:

– Vi var lite uddlösa i tredje. Jag hade räknat med att få lite mer tryck på dem. Jag tyckte faktiskt att vi såg lite slitna ut i dag för första gången.

Han hade fått tillbaka Martin Pärna, Robin Dahse och Tom Johansson i laget, men tappat Hampus Johansson, Oliver Olsson och Jakob Hellsten.

Och Martin Vaakanaine­n.

– Han är borta minst sex veckor efter smällen han fick mot Visby/ Roma. Det handlar om en överkropps­skada och det är rehab som gäller för honom nu, säger Johansson.

Hammersträ­naren säger att klubben kanske måste titta på ett eventuellt lån av spelare.

– Han missar inledninge­n av serien och det är ett stort avbräck för oss. Han är en stor fältherre tillsamman­s med Oliver Lexenberg och Anton Sundin och det gör att vi kanske måste hitta ett lån eller en ersättare eftersom vi blir tunna på backsidan, säger Johansson.

Forwarden Marcus Borgh, som spelade stora delar av förra säsongen som back, fick vikariera på samma position mot Nybro.

– Vi behöver ha Marcus på forwardssi­dan och tanken var att vi inte skulle flytta ner honom på backen något i år, säger Johansson och fortsätter:

– Jag har fått mixtra lite de senaste veckorna och det har varit lite rörigt för oss med spelare som inte kunnat vara med. Vi har inte kunnat spela ihop de tänkta femmorna heller, men det får man ta. Målgörarna i matchen då.

Nybro inledde målskyttet genom Robin Wengdahl som styrde in pucken i Nybros första anfall i matchen.

Hammers kvitterade genom Martin Pärna och Robin Dahse hamnade också i målprotoko­llet sedan han kvitterat till 2–2 innan pausvilan. Då hade Kalle Hult gett Nybro ledningen igen tidigt in i perioden.

I andra hittade Jesper Mångs och tvåmålssky­tten Wengdahl rätt bakom Jacob Crespin.

– Det var precis så grinigt och tufft som det ska vara mot Nybro och ett bra genrep, summerar Johansson.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Ludvig Nilsson stod för en assist när Halmstad Hammers föll mot seriekonku­rrenten Nybro i genrepet inför premiären i Hockeyetta­n södra.
Bild: Jari Välitalo Ludvig Nilsson stod för en assist när Halmstad Hammers föll mot seriekonku­rrenten Nybro i genrepet inför premiären i Hockeyetta­n södra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden