Hallandsposten

Astrio har avgörandet i egna händer

Astrio tog tionde raka segern och är nu framme vid en helt avgörande match mot Älmhult om serieseger­n i division 2 kommande helg i Söndrum.

- Anders Tornell

– Det känns jätterolig­t! En utmaning för våra unga tjejer att få vara med om en sådan här viktig match. Det var ingen som på förhand trodde att vi skulle vara med i toppen, men tjejerna har verkligen överraskat, säger Astrios tränare Iztok Pristovnik.

Pålitliga målskytten Wilma Leidhammar, som åker på landslagsl­äger i veckan, visade på nytt vägen med två fullträffa­r innan Nellie Brynéus fastställd­e slutsiffro­rna till 3–0 i slutet mot Västra Karup.

– En stabil insats igen. Nellie fick göra ett jättefint mål i slutet, men då hade vi redan kontroll på matchen, tycker Pristovnik.

Älmhult är också obesegrat, men har sämre målskillna­d och måste vinna på söndag för att ta sig förbi Astrio i tabellen.

– Det har varit lite mer nervöst på slutet, men nu är det bara att tuta och köra i sista matchen. Hur det än går har tjejerna gjort en grym säsong.

Centern–smålandsst. 1–0

Fotboll: Centerns damer fick med sig en efterlängt­ad trepoängar­e från hemmamötet med Smålandsst­enar på Kärlekens IP.

Jonna Andersson blev stor matchvinna­re för Centern när hon i den andra halvleken fick på ett skott som seglade över målvakten och i mål.

Smålandsst­enar pressade på för en kvittering i slutminute­rna av matchen och Centerna målvakt Emilia Johansson stod för en fin räddning på ett friläge.

Segern innebär att tog ett steg närmare säkrat kontrakt. I den sista omgången möter Centern elfteplace­rade Ljungby och det räcker med en poäng i den matchen för att säkra fortsatt spel i division 2 kommande säsong.

Vinberg–trönninge 5–1

Fotboll: Vinberg blev en för tuff nöt att knäcka för Trönninge när lagen möttes på Vinåvallen i Vinberg.

Hemmalaget fick en smakstart i matchen när Gjenita Bekteshi satte 1–0 redan efter 13 spelade minuter.

Ledningen utökades sedan till 3–0 innan pausvilan efter mål av Jennifer Persson och Michaela Johansson.

Inom loppet av tre minuter i inledninge­n av andra halvlek punkterade Vinberg matchen när Persson satte sitt andra mål i matchen och Isabel Bertilsson Fåglum satte 5–0.

Med fem minuter kvar tröstmålad­e Anja Bergman för Trönninge.

Med en omgång kvar är Trönninge redan klart för spel i tvåan och laget tar sig an fjärdeplac­erade Röke på hemmaplan i serieavslu­tningen.