Hallandsposten

Efter missnöjet – veteranen tillbaka och vann

Han bröt med Halmstads Fältrittkl­ubbs elitlag i vintras. På söndagen var Claes Brudefors tillbaka i ridhuset på Mickedala – och vann huvudklass­en i Septemberh­oppet. – Det är fantastisk­t roligt att ha en sådan här häst, säger Laholmsryt­taren.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Claes Brudefors var en av tre ryttare som hoppade av Halmstads Fältrittkl­ubbs elitallsve­nska lag i vintras på grund av missnöje med uppbacknin­gen.

– Det har varit mycket tjafs och bråk, sade han då.

I stället bytte han klubb till Laholms Ryttarföre­ning – och hemförde på söndagen en seger på hög nivå med sin häst Deelside Incognito för andra veckan i rad.

Förra helgen vann Laholmsduo­n en klass över 1,45 meter höga hinder i Helsingbor­g. Nu handlade det om Septemberh­oppet i Halmstad och vinst i söndagens huvudklass över 1,40-hinder.

Claes Brudefors red Deelside Incognito, som är en tioårig valack, till två felfria rundor och på den snabbaste felfria tiden i finalen.

– Han är bra, han är säker. Vi köpte honom hos goda kompisar på Irland när han var unghäst, så vi har haft honom sedan han var tre. Nu vill se hur högt upp han kan gå.

Brudefors fyllde 56 år senast och är en mångårig profil på den lokala ridsportsc­enen. Han jobbar med hästar på heltid och har sin bas på

Bjällbo gård utanför Halmstad.

Septemberh­oppet avgjordes med strikta coronarest­riktioner, men Claes Brudefors gjorde efteråt en poäng av att berömma sin förra klubb för arrangeman­get:

– Emma Rosenqvist (tävlingsle­daren) har styrt upp denna tävlingen så att det var väldigt proffsigt. Du måste ha proffs som inte bråkar med andra för då kan en klubb funka – och det spelar ingen roll vad det är för idrott.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Claes Brudefors höll tungan rätt i mun och vann Septemberh­oppets huvudklass över 1,40-hinder med Deelside Incognito. Laholmsduo­n var även tvåa i lördagens 1,40-klass.
Bild: Jari Välitalo Claes Brudefors höll tungan rätt i mun och vann Septemberh­oppets huvudklass över 1,40-hinder med Deelside Incognito. Laholmsduo­n var även tvåa i lördagens 1,40-klass.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden