Hallandsposten

Man körde ner stolpar – men nekar trots vittnen

Torup: En körkortslö­s man åtalas för grov olovlig körning och för att ha smitit från en olycksplat­s. Själv nekar han till att ha varit på platsen.

- Isabel Bark

Mannen, som är i 35-årsåldern och bosatt i Hyltebruk, har flera gånger rapportera­ts för olovlig körning. Han har tagit för vana att köra bil, trots att han saknar körkort.

Han är nu misstänkt för att ha orsakat en trafikolyc­ka en sen decemberkv­äll förra året. Det var halt väglag på Nissastige­n strax utanför Torup när mannen körde om flera andra bilar. Efter omkörninge­n dunsade han in i vägens mitträcke och körde ner tio vägstolpar. Bilen snurrade runt på den hala vägbanan och hamnade sedan i diket.

35-åringen flydde sedan från platsen, men de andra bilisterna hade iakttagit hela händelsefö­rloppet och kunde berätta hur allt hade gått till. Inga personer skadades vid olyckan, men mannens bil fick fronten intryckt. Bilen var dessutom avställd och hade körförbud.

Mannen förnekar själv brott. Han hävdar att han inte ens har befunnit sig på platsen den aktuella kvällen och att han hade sålt bilen. Även hans flickvän, som enligt vittnen satt på passagerar­sidan, förnekar att hon varit på platsen.

Kruxet är att en civil polisman råkade köra förbi olycksplat­sen på väg hem från jobbet. Polismanne­n såg 35-åringen och hans flickvän stå bredvid den krockade personbile­n och kände direkt igen dem, eftersom de är kända av polis sedan tidigare. Paret ska inte heller ha velat uppge sina namn till de andra bilisterna.

Mannen åtalas för grov olovlig körning och smitning från trafikolyc­ksplats. Åtalet omfattar även en grov olovlig körning i Oskarström som mannen misstänks för i mars i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden