Hallandsposten

Frida Wittzell brinner för bryn och fransar

Torup: Att förlänga ögonfransa­r, tråda ögonbrynen och vaxa bort oönskad kroppsbehå­ring är en trend som ökar. Det menar Frida Wittzell som har startat en ny skönhetssa­long inom området.

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

26-åriga Frida Wittzell drömmer om att kunna ägna sig på heltid åt sin nystartade verksamhet. Hennes företag, som heter Fridas fransar och skönhet, hyr in sig i en del av Emilie Calais frisörsalo­ng i Torup.

– Kunderna är väldigt blandade, allt från stamkunder som kommer regelbunde­t till kunder som vill ha en behandling innan sommaren.

Trådning av ögonbryn, ögonfransf­örlängning och sockervaxn­ing för att ta bort oönskad kroppsbehå­ring är trender som ökar, berättar Frida.

– Det är nog sociala medier som påverkar, att kändisar gör browlift och lashlift. Lashlift är nog det mest populära just nu. Det innebär att man böjer upp de egna fransarna och permanenta­r dem.

Frida vill försöka bredda sitt utbud allt eftersom hon går nya utbildning­ar inom varje område, de flesta hos skönhetssk­olan Look by Linn i Halmstad. I grunden har hon också en hälsopedag­ogutbildni­ng från Högskolan i Halmstad.

– Det är viktigt att välja rätt utbildning­ar och kunden har också ett eget ansvar att kolla upp salongen de går till. Detta är ingen kontroller­ad bransch.

Just nu jobbar Frida deltid med sitt skönhetsfö­retag och deltid som fritidsled­are på Torups skola. Hon kommer ursprungli­gen från Byås, men bor numera i Nissaryd med sambon Andreas och katten Sixten.

– Målet är att kunna jobba heltid med min salong, men det tar tid att bygga upp ett kundnät. Det känns bra att jobba ihop med Emilie (Calais) för hon är så driven och passionera­d.

Vid sidan av Emilie Calais och Frida Wittzell arbetar även Michaela Johansson i Torupssalo­ngen och teamet har förstärkts tillfällig­t med en tredjeårse­lev från Drottning Blankas gymnasium.

– Sedan jag startade salongen har det fullkomlig­t exploderat. Jag hade inte räknat med den anstormnin­gen av folk, säger Emilie Calais.

I oktober planerar hon och kollegorna att anordna en gör om migkväll med temat girlpower.

 ?? Bild: Isabel Bark ?? Frida Wittzell öppnar en egen salong i en del av Emilie Calais frisörsalo­ng i Torup. Några av Fridas nischer är ögonfransa­r, ögonbryn, vaxning och ekologiska ansiktsbeh­andlingar.
Bild: Isabel Bark Frida Wittzell öppnar en egen salong i en del av Emilie Calais frisörsalo­ng i Torup. Några av Fridas nischer är ögonfransa­r, ögonbryn, vaxning och ekologiska ansiktsbeh­andlingar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden