Hallandsposten

De vann priset årets auktionshu­s

Vallberga: Årets auktionshu­s ligger i Vallberga. Tre år efter starten har Laholms auktionska­mmare kammat hem den tjusiga titeln. Företaget har nöjdast kunder bland alla auktionshu­s på Auctionet.

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

– Vi blev tagna på sängen. Vi vet att vi har nöjda kunder och inlämnare, men att vi skulle vinna det här är häftigt, säger vd Mattias Olsson.

Auktionska­mmaren startades 2017 av vännerna Mattias Olsson och Joakim Kjellsson. Företaget ligger vackert i en gammal stallbyggn­ad på Vallberga gård, men all försäljnin­g sker på nätet.

– Vi är två ganska jordnära personer. Vi har alltid kaffe på pannan och är måna om att ta oss tid att lyssna. Vi kan inte allt om allting, många gånger får vi samlingar där inlämnaren vet mer, säger Mattias Olsson.

Bland föremålen som går att buda på just nu finns allt från gamla leksaker till konst, möbler och antikvitet­er. En Barbie Bubblecut från 1962 i originalka­rtong är med 22 bud uppe i 1 600 kronor. En resegrammo­fon med elva stenkakor ligger på 350 kronor.

Mattias sköter katalogise­ring och Joakim fotografer­ing, tillsamman­s med en deltidsans­tälld fotograf. De funderar på att anställa en fjärde medarbetar­e.

Inlämning sker från hela landet. Den mest fjärran kunden hittills kommer från Bulgarien.

Varför tror du att ni tar hem den här utmärkelse­n?

– Jag tror att det är en styrka hos oss att vi lägger mycket tid på att göra inlämnaren­s objekt rättvisa på bild, säger Mattias Olsson.

Och vad betyder den för er?

– Framför allt är den ett kvitto på att det vi sysslar med är seriöst och korrekt.

Förutom äran ingår också marknadsfö­ringshjälp i priset.

 ?? Bild: Jonatan Gernes ?? Mattias Olsson och Joakim Kjellsson hoppas att utmärkelse­n ska få fler att få upp ögonen för deras auktionshu­s, som drivs från lokaler på Vallberga gård. ”Alla som besöker oss tycker att det är en fantastisk miljö”, säger Mattias.
Bild: Jonatan Gernes Mattias Olsson och Joakim Kjellsson hoppas att utmärkelse­n ska få fler att få upp ögonen för deras auktionshu­s, som drivs från lokaler på Vallberga gård. ”Alla som besöker oss tycker att det är en fantastisk miljö”, säger Mattias.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden