Hallandsposten

Cupfesten som ingen vill ha

Halmia spelar för nytt kontrakt och Astrio för att ta klivet upp i tvåan. Det tillsamman­s med tufft spelschema, många skador och coronapand­emi gör att matcherna mot Helsingbor­g och Falkenberg inte blir den cupfest som det brukar vara. – Normalt sett hade

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

I fjol skakade Astrio om självaste IFK Göteborg i Svenska cupen inför nästan 2 000 åskådare på Söndrums IP (se bilden här bredvid).

Någon liknande fotbollsfe­st blir det inte på onsdag – trots att två allsvenska lag kommer till stan.

Halmia möter Helsingbor­g på Örjans vall och Astrio tar sig an Falkenberg­s FF på Söndrums IP.

– Det ska bli roligt, men inte lika kul som det brukar vara och det beror på det tuffa spelschema­t och alla skador som vi har. Timingen kunde ha varit bättre, säger Anders Wallin. Han fortsätter:

– Vi ville flytta matchen till mitten av oktober, men det gick Helsingbor­g inte med på och det kan tyckas konstigt med tanke på att de är spellediga ganska länge under den perioden.

Wallin får tillbaka Kenan Covrk, som redan är frisk efter sin ankelfrakt­ur, och Ramus Bengtsson. Han var avstängd senast mot Vinberg. I övrigt är det fortsatta skador som gäller.

– Belastning­en är skyhög, ja, helt enkelt inte mänsklig. Därför finns det tankar på att låta vissa spelare vila mot Helsingbor­g.

Osama Hassan är inte redo för tre matcher på kort tid och eventuellt vilar Halmiaträn­aren även någon i backlinjen.

I Astrio är situatione­n liknande, men med den skillnaden att laget spelar seriefinal på söndag borta mot Höganäs. Vinner Söndrumsla­get där blir det division 2 nästa säsong.

– Det är ingen tvekan om vad som är viktigast och det är serien. Därför kommer vi inte att lägga någon större energi på cupmatchen, säger Peter Lindau, tränare i Astrio.

Truppen är hårt belastad och träningen mellan alla matcher har mer handlat om återhämtni­ng.

– Det är spel helg-vardag-helg hela tiden och det blir som en profession­ell verksamhet, men med den skillnaden att vi inte har möjlighete­r att hjälpa till med kost och annat så killarna får ta ett stort ansvar själva.

Astrio har skador på bland andra rutinerade trion Andreas Wrele,

Niclas Taube och Alexander Bjelobrk.

– Vi kommer att vila spelare eftersom vi har många skavanker, men då har vi i stället chans att släppa fram andra.

 ?? Bild: Roger Larsson/arkiv ?? Halmia och Astrio möter båda allsvenskt motstånd i Svenska cupen i kväll, men det är matcher som inte har så hög prioritet.
Bild: Roger Larsson/arkiv Halmia och Astrio möter båda allsvenskt motstånd i Svenska cupen i kväll, men det är matcher som inte har så hög prioritet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden