Hallandsposten

Drott efter publikbesk­edet: ”Bra nog för oss”

Regeringen­s förslag om publiklätt­nader möts med försiktig optimism hos HK Drott. – För oss är det bra nog eftersom vi snittade under 500 åskådare i fjol, säger klubbens ordförande Björn Kullenberg.

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Under tisdagen meddelade regeringen att begränsnin­gen för publik på max 50 personer ligger kvar åtminstone till den 15 oktober, men att därefter kan upp till 500 personer tillåtas på idrottseve­nemang om smittläget tillåter.

För HK Drott skulle den planerade publiklätt­naden betyda mycket. I fjol snittade damlaget cirka 300 åskådare på sina hemmamatch­er i Allsvenska­n medan herrarna låg på ungefär 350 åskådare i division 1.

– Det är klart det är positivt. Vi märker att vi har ett intresse av att folk vill se liveidrott, säger Björn Kullenberg och fortsätter.

– Vi behöver vår publik för om vi inte har den går vi back på våra hemmamatch­er med hyran och funktionär­er. Då vill man nästan spela borta ur ett ekonomiskt perspektiv.

Till lördagens hemmamatch­er för herr- och damlaget gäller dock fortfarand­e 50 åskådare. Drott har valt att släppa biljettern­a enligt först till kvarn, där man kunnat köpa maximalt två biljetter åt gången.

– Det är mest fair. Vi släppte biljettern­a i söndags och jag tror att de är slutsålda.

För allsvenskt jagande HBK, som har två raka bortamatch­er mot Jönköping och Gais, öppnar det upp för 500 åskådare i de fyra sista hemmamatch­erna för säsongen. Den första blir nästa hemmamatch som spelas den 17 oktober mot Brage.

– Vi hade hoppats på att vi skulle få ytterligar­e möjlighete­r att släppa in mer publik, men 500 har varit under diskussion under en längre tid och det är det vi får hoppas på. Men vi välkomnar givetvis om vi kan plocka in 500, säger HBK:S ordförande Pelle Nilsson som, likt många andra i fotbollsfa­miljen, gått och väntat på ett besked i frågan.

– Man vill ha besked, det är så man känner nu, så man kan jobba utifrån de förutsättn­ingarna.

Det blir fyra hemmamatch­er för er del med publik, blir det mer för inramninge­ns skull än pengarna som du blir glad?

– Ja, jag tror inte det kommer synas direkt på det ekonomiska utan det driver lite mer kostnader med mer personal. Ekonomiskt har det nog inte någon större inverkan på våra intäkter.

För ett tredje publiklag, Halmstad Hammers, innebär det att man kan ta in mer publik i samband med hemmamötet med Nybro den 21 oktober.

Om förslaget går igenom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden