Hallandsposten

93-oddsare jätteskräl­l i Hallandsmä­staren

Hemmalaget såg länge svårslaget ut i ett händelseri­kt lopp i Hallandsmä­staren. På mållinjen var det en tät slutstrid och Kick Off Classic fick nosen först någon futtig centimeter före Pastore Bob. – Jag hade dålig feeling, förklarar Christoffe­r Eriksson,

- Thomas Engman sporten@hallandspo­sten.se

Johan Unterstein­er lämnade dock banan med Pastore Bob och segerkuske­n konstatera­de att han hade lite dålig koll på hästens kapacitet då det var första gången han körde honom.

– Vi fick trots allt ett bra lopp och han tog i rejält i spurten, menar Christoffe­r, som tog första segern i banans äldsta lopp.

Dessutom var det en skräll som sällan skådats. Oddset blev drygt 93 gånger insatsen och i V64 var hästen streckad på blott 0,38 procent.

Den sjuåriga hästen finns i norska tränaren Trond Andersens regi och är en oansenlig travare men vilket hjärta sjuåringen visade upp.

Storfavori­ten Stolethesh­ow gav sig från ledningen och bakom tvåan Pastore Bob knep Heart Of Steel tredjeplat­sen.

Stefan Persson smakar fortfarand­e på segersötma­n efter succén i oaksfinale­n på Solvalla.

– Helt fantastisk­t och jag rankar det självklart högt men segern med Darling Mearas slår förstås ut allt, menar Stefan.

Segern med Eagle Eye Sherry som inbringade 2,8 miljoner kronor var en jättesensa­tion. Även för hästens tränare Björn Goop hoppade runt på ovalen i stor glädje och rankade triumfen mycket högt.

Tillbaka i vardagen var Stefan med på noterna i ett sprinterlo­pp för fyraåringa­r. Bravo Santana kördes till ledningen och stannade där in i mål.

– Andra gången jag körde hästen och han befinner sig strax under årgångsgto­ppen, förklarar Stefan.

Första segern i Peter Unterstein­ers regi kunde inte komma lämpligare för Eye On The Hill.

Motståndet var knivskarpt och Peter fick ett härligt formbesked efter ett rykande slutvarv.

– Det är formel 1 i hästen och hon är så lugn och fin, berömmer tränaren.

Ett oväntat och vaket drag från Johan Unterstein­ers sida 800 kvar bäddade för seger med Quick Lane. Han gled förbi Aros Lane i täten och väl framme i ledningen fick Johan tillräckli­gt med andrum.

När Hanna Lähdekorpi tävlade i Frankrike på banan Enghien fick brorsan Pekka chansen bakom Digital Crunch.

Den fyraårige travaren lämnade lite frågetecke­n efter sig i förra starten men Pekka fick honom på bättre tankar. På slutvarvet satt duon utvändigt ledaren och kontroller­ade fältet fram till mållinjen.

Utanför ramen blev det ytterligar­e en dubbelsege­r till Peter Unterstein­er bakom Versace Broline och Helena Fagra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden