Hallandsposten

Fängelse för bett och slag mot sambo

Halmstad: Både mannen och kvinnan beskrev en stormig relation. Och båda sade att det var den andre som var våldsam. Nu döms kvinnan till två månaders fängelse.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

Åtalet gällde två tillfällen när kvinnan bitit och slagit sin sambo. De ena gången hade hon kastat ut en blomkruka från lägenheten när mannen gått ut på gatan.

Mannen har som stöd för sin version bilder på skadorna, både som han själv och som polisen tagit. Vid något av tillfällen­a höll han sig lugn under tiden som kvinnan slog honom i ansiktet med öppen hand, men när han fick en knytnäve på näsan reste han sig och gick.

Kvinnan berättade under förhöret vid rättegånge­n att det var hon som var offret och att hon blivit slagen under större delen av deras stormiga relation. Men tingsrätte­n kommer i sina domskäl fram till att bevisninge­n som presentera­des under rättegånge­n stämmer bättre överens med mannens berättelse.

Kvinnans invändning­ar om att hon agerade i nödvärn avfärdas av domstolen eftersom de motbevisad­es. Gärningarn­a bedöms som misshandel av normalgrad­en.

Kvinnan frias från den åtalspunkt som gällde att hon skickat sms-hot om att döda sambon. Rätten anser att hoten inte når upp till straffbart olaga hot, bland annat på grund av att det skickades när hon var utomlands, samt att det inte framfördes personlige­n.

Domstolen kommer precis som Frivården fram till att kvinnan inte är lämplig att utföra samhällstj­änst och dömer därför henne till två månaders fängelse.

 ?? Bild: Tt/arkiv ?? En 54-årig kvinna döms till två månaders fängelse efter att hon bitit och slagit sin sambo.
Bild: Tt/arkiv En 54-årig kvinna döms till två månaders fängelse efter att hon bitit och slagit sin sambo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden