Hallandsposten

Sfi-elev till lärare: ”Håll käften motherfuck­er”

Laholm: En Sfi-elev har blivit avstängd efter att ha uppträtt hotfullt och kränkande mot en lärare på Campus Laholm. ”Håll käften motherfuck­er”, svarade eleven när läraren hälsade god morgon.

- Jonatan Gernes jg@hallandspo­sten.se 010-471 50 98

Det var den andra incidenten som inträffat mellan eleven och läraren inom ett par veckor under lektionern­a i Svenska för invandrare (SFI).

Läraren uppfattade mannens verbala attack som hotfull och blev rädd både för sin egen och de andra elevernas säkerhet. I en skriftlig redogörels­e av händelsen, som har lämnats till de ansvariga för utbildning­en, beskriver läraren hur denne efteråt varit rädd för att gå hem ensam.

Vuxenutbil­dningens rektor Ulf Bergström beslutade i torsdags att stänga av eleven med omedelbar verkan från kommunens vuxenutbil­dning på Campus Laholm.

– En individ har uppträtt i en situation som gör att avstängnin­g var det självklara alternativ­et, säger Ulf Bergström till HP.

En ”mycket ovanlig åtgärd”, uppger rektorn.

– Det händer en till två gånger per år att jag får ta i med hårdhandsk­arna och det här var ett sådant fall.

Avstängnin­gen varar i två veckor. Överträdel­se polisanmäl­s. När eleven fick beskedet valde han att hoppa av kursen och skrevs ut från SFI samma dag på egen begäran.

– All vuxenutbil­dning är frivillig, sedan har man inte alltid rätt att gå den. I det här fallet har eleven, i det samtal vi hade, valt att själv avsluta sin utbildning, säger Ulf Bergström.

 ?? Bild: Jonatan Gernes ?? sfi-eleven har enligt kommunen ”uppträtt hotfullt, kränkande och nedsättand­e mot personal under lektion” på Campus Laholm.
Bild: Jonatan Gernes sfi-eleven har enligt kommunen ”uppträtt hotfullt, kränkande och nedsättand­e mot personal under lektion” på Campus Laholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden