Hallandsposten

Fräck stöld framför näsan på budfirman

Mellby: Strax efter lunch på tisdagen anlände budfirman för att hämta upp mellan 20 och 25 paket från ett företag på Idévägen. Då lastade två män in de sista i en skåpbil och smet.

- Kenny Hjälte

Stölden ringdes in strax efter klockan ett efter lunch på tisdagen. Föraren från budfirman som skulle ha hämtat upp paketen ringde direkt till polisen när denne förstod hur det låg till.

När budfirman kom fram lastades det sista av paketen in i en vit skåpbil. I bilen färdades två män klädda i vita arbetskläd­er, varav en i 60-årsåldern och en i 40-årsåldern. Den försvann snabbt från platsen. Kläderna gjorde att vittnet menade att tjuvarna såg ut som målare.

Men även om det ringdes in kvickt till polisen så hade den vita skåpbilen stulna registreri­ngsplåtar och bilen hittades inte av någon polispatru­ll under tisdagseft­ermiddagen.

Företaget som blev drabbat av stölden handlar med frisörsver­ktyg. Varor för cirka 50 000 kronor fick tjuvarna med sig. Företaget hade precis innan ställt ut paketen för upphämtnin­g av budfirman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden