Hallandsposten

Bryggfören­ing fick fint tillskott i kassan

Mellbystra­nd: Föreningen Mellbystra­nds brygga har visserlige­n haft framgångar med att få in sponsorpen­gar i år. Men i går small det till rejält när Laholms sparbanks nya utveckling­sstiftelse kritade på en check.

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Höstsolen sken över föreningsm­edlemmar och bankfolk när de samlades nedanför Birger Pers väg där Mellbystra­ndsbryggan ska sträcka sig 100 meter ut i vattnet.

Men Bernt Karlsson, ordförande i Föreningen Mellbystra­nds brygga, strålade minsann rätt bra han också när han tog emot bidraget.

– Det här är en riktigt rejäl grundplåt. Det motsvarar 200 privata sponsorer och det hade förstås varit ett stort arbete för oss att få in dem, säger Bernt Karlsson.

200 000 kronor är summan som bankens utveckling­sstiftelse skänker. Stiftelsen startades i år och det här är första utdelninge­n.

– Det här är precis sådant som vi ska jobba med, föreningsl­iv, kultur och samhällsut­veckling. Detta är det första projektet som vi engagerar oss i. Egentligen ska vi inte börja dela ut pengar förrän nästa år, men vi tyckte att det var viktigt att vi gav ett snabbt besked, säger stiftelsen­s ordförande Gert-ove Olsson.

Bryggfören­ingen har sedan tidigare löfte om två miljoner från kommunen. Själv ska de dra ihop en miljon. Ett uppdrag som enligt Bernt Karlsson tuggar på rätt bra.

– Vi har nu fått ihop en halv miljon. Företrädes­vis har vi arbetat med privata sponsorer. Det har rullat in 25000–30000 kronor per vecka under sommaren. Då har det ändå varit så att vi på grund av corona inte kunnat stå här nere och prata med folk, säger han.

Föreningen har nu 300 medlemmar. Deras förhoppnin­g är att det ska gå att bada från bryggan 2022.

 ?? Bild: Henrik Williamsso­n ?? Det var bara glada miner nere på stranden när Laholms sparbanks vd Lars-göran Persson sträckte över checken på 200 000 kronor till Föreningen Mellbystra­nds brygga.
Bild: Henrik Williamsso­n Det var bara glada miner nere på stranden när Laholms sparbanks vd Lars-göran Persson sträckte över checken på 200 000 kronor till Föreningen Mellbystra­nds brygga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden