Hallandsposten

Nytt brons i SM för John Larsson: ”Besviken”

Halmstad Padel Clubs John Larsson var besviken efter Sm-bronset i helgen. – Jag är besviken att jag gör lite enkla misstag i viktiga lägen, säger han. Men med lite distans till mästerskap­et kan både John Larsson och klubben vara nöjda med den fina medaljs

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Helgens padel-sm i Helsingbor­g bjöd på en hel del medaljer för de lokala padelspela­rna.

För John Larsson, Halmstad Padel Club, blev det ett nytt Smbrons, denna gång tillsamman­s med en av Sveriges bästa spelare, Simon Vasquez.

– Jag har spelat till mig ett Smbrons tre-fyra gånger nu och hade väl egentligen velat nå lite längre, säger Larsson.

Han och Vasquez hade inte hunnit träna ihop mer än något pass innan Sm-tävlingen i Helsingbor­g och Larsson berättar att han kände mycket press under tävlingen.

– Jag hade det ganska tufft och kände mycket press. Simon har ju spelat ihop med en duktig spanjor i Cayetano Racafort tidigare och de hade i princip inte förlorat på svenska mark tidigare, det var pressande att känna att jag skulle fylla ut hans skor, säger Larsson.

Larsson säger att han hade svårt att få till det egna spelet.

– Motståndar­na la över mycket bollar på mig eftersom jag var den svagare av oss. Det var en ny roll för mig och inget jag var van vid sedan tidigare, säger han och fortsätter:

– Det var en bra erfarenhet för mig och något som jag måste lära mig att hantera.

I semifinale­n mötte Larsson och Vasquez slutsegrar­na Carl Knutsson och Daniel Windahl.

– Första set var otroligt kämpigt. De försökte få mig ur balans och lyckades med det. De fick ett tidigt break och sedan rann setet iväg, säger Larsson efter 2–6 i det första setet.

– Det var tufft mentalt att försöka vända trenden.

I andra set kom Larsson/vasquez in mer i matchen. John Larsson var besviken efter bronset.

– Jag är besviken att jag gör lite enkla misstag i viktiga lägen. Vi hade siktet inställt högre innan tävlingen men fick inte ut spelet.

I damklassen fick Antonette Andersson ett silver tillsamman­s med Emmie Ekdahl.

Även ungdomarna levererade i Helsingbor­g.

I klassen flickor 18 spelade Smilla Ho till sig ett Sm-silver tillsamman­s med Malmös Frida Bostrand. I flickor 16 slutade Halmstads Alexandra Rundgren och Juni Sjöland på en tredjeplat­s och i klassen flickor 14 blev det ett Sm-guld till Sjöland och Ella Ho.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden