Hallandsposten

Tillbaka efter flera års uppehåll – vann silver

Amanda Pettersson har återupptag­it tävlandet efter ett par års uppehåll. Det slutade med två silver under kanot-sm i helgen. – Vi var nog chockade allihop över hur bra det gick, säger Amanda Pettersson.

- Fredrik Jonsson

Det blev ett framgångsr­ikt SM för Halmstad Kanotklubb i Katrinehol­m i helgen som gick.

Totalt blev det fyra Sm-medaljer i K-4 och en tredjeplat­s i K-2 (som inte hade Sm-status).

För damlaget med Ebba Andersson, Paulina Langemark, Amanda Pettersson och Alexandra Torudd slutade helgen med två Sm-silver i K-4 på distansern­a 200 och 500 meter.

– Det är väldigt roligt. Vi är positivt överraskad­e men var nog lite chockade allihop över hur bra det gick, säger Amanda Pettersson.

För både Amanda Pettersson och Paulina Langemark var SM återkomste­n till tävlandet igen efter ett par års uppehåll och alla fyra hann inte ens träna tillsamman­s inför SM.

Amanda, som redan 2012 vann flera Sm-guld i K-4 och stafett med Ebba och Alexandra samt Ebba Arborelius, lockar det att satsa mer inför nästa år efter helgens framgångar.

– Vi har pratat lite om det. Samspelet kändes väldigt bra och vi tänker att vi ska träna på bra under vintern och våren. Det kommer vara hårdare motstånd nästa år, nu var vissa extremt duktiga kanotister iväg på VM.

För HKK:S H16-lag med Isak Persson, Leo Johansson,

Ludvig Nordberg och Neo Eriksson blev det ett Sm-silver på 200 meter och brons på 500 meter.

Utöver det slutade Alexandra Torudd och Ebba Andersson trea i K-2 500 meter i D22-klassen.

– Det är kul att det är så många ungdomar som är med och är duktiga. De är ett bra gäng som kör tillsamman­s och det har gett resultat, säger Pettersson.

 ?? Bild: Magnus Persson/västkusten­foto ?? Halmstad Kanotklubb­s damlag i K-4 tog två silver.
Bild: Magnus Persson/västkusten­foto Halmstad Kanotklubb­s damlag i K-4 tog två silver.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden