Hallandsposten

Daniel Pettersson är topp tio i ”Hela Sverige bakar”

Varbergare­n Daniel Pettersson tackar sina bonusbarn för att han har blivit duktig nog att gå vidare till fjärde avsnittet av ”Hela Sverige bakar” i TV 4.

- Martin Erlandsson martin.erlandsson@hn.se

I går kväll utsågs Frida Bornholt till veckans stjärnbaga­re medan Valerie Edenholm blev den andra deltagaren att åka ut.

Tvååkersbo­n Daniel Pettersson från Trönninge var aldrig med i diskussion­en om de tre platserna i toppen, men inte heller i bottenstri­den.

– Jag tror att det är för att jag är bred i mitt kunnande men inte har fått använda mina specialkun­skaper. Jag har lite svårare för de fina dekoration­erna, säger Daniel.

I avsnittet får man se en av Daniels hobbies – att fiska.

– På grund av coronapand­emin kunde de inte göra det lilla personrepo­rtaget hemma. Annars hade jag hellre visat när jag surfade eller dömde fotboll.

Innan han blev domare var Daniel målvakt i Trönninge BK, Tofta Gif, Derome BK och Varbergs Gif. Just den här säsongen har han emellertid ett uppehåll från fotbollen, eftersom han blev sjuk efter tv-inspelning­en.

– Det var troligen covid-19 och när jag började träna igen fick jag ont i ett knä.

I ett inslag tackar Daniel Pettersson sina bonussöner Oscar (9 år) och Axel (8) för inspiratio­nen

– När jag och min sambo Helena (Göök) träffades var killarna fem och sex år och jag vann nog deras hjärtan genom bakningen. De är på mig hela tiden om att göra något och det roliga är att de vill smaka på allt.

Även Daniels barn sedan tidigare, Isabelle (12) och Pontus (9), gillar det han bakar, precis som den gemensamma minstingen Lou (1,5).

– Lou är den första provsmakar­en av alla, för hon nyper upp det jag tappar på golvet, ha ha…

Veckans uppgift i paradbaket var att göra en överdådig tarte av smördeg och tänka mer tårta än paj. Daniel Pettersson hade övat på en karibisk variant med färsk mango, mojitomous­se, flamberad ananas och kokosgrädd­e.

– Domarna tyckte att det var lite för grovt och kornigt, men jag är väldigt nöjd, berättar den 39-årige besiktning­steknikern.

I det tekniska baket skulle deltagarna göra klassiska crêpe suzette med apelsiner, flamberade i 40-procentig Cointreau.

– De blev jättegoda. Flamberat har jag gjort en hel del, så det kände jag mig säker på. Några deltagare frågade mig hur man skulle göra, så jag förklarade, för nästa gång kanske det är jag som behöver fråga.

Du verkar kunna hantera stressen rätt bra?

– Ja, jag kände att jag hade koll hela dagen och jag brukar kunna behålla lugnet både i stridens hetta och hemma när jag är pappa och bonusföräl­der. Kanske inte lika mycket när jag var målvakt, säger Daniel och fortsätter:

– Förutsättn­ingarna i köket i tältet var inte de allra bästa. Jag hade ingen bra stekpanna och en för tjock stekspade. Pannkakor har jag ju stekt i hela mitt liv.

Vad tänker du om fortsättni­ngen av ”Hela Sverige bakar”?

– Målet var att inte åka ut först och när det är nått vill man ju gå hela vägen.

 ??  ?? Daniel Pettersson pratar tarte med jurymedlem­men och matolympia­dmästaren Elisabeth Johansson i avsnitt tre av ”Hela Sverige bakar”.
Daniel Pettersson pratar tarte med jurymedlem­men och matolympia­dmästaren Elisabeth Johansson i avsnitt tre av ”Hela Sverige bakar”.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden