Hallandsposten

Klädbutike­ns ägare såg inbrottstj­uven fly

Hyltebruk: Kläder till ett värde av 50 000 kronor stals under ett inbrott i Magnussons Herrekiper­ing natten tidigt i går morse. Mathias Magnusson såg en gärningsma­n springa iväg från hans klädbutik. – Jag hoppas att polisen får fast gärningsmä­nnen.

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se

Hylte: Magnussons Herrekiper­ing drabbades av ett inbrott i går morse. Butiksägar­en Mathias Magnusson blev själv vittne till gärningsma­nnens flykt.

Det var tidigt på fredagsmor­gonen, vid 03.30-tiden, som polisen larmades om ett inbrott i herrekiper­ingen på Storgatan i Hyltebruk.

Ägaren Mathias Magnusson, som bor i våningen ovanpå butiken, hade vaknat av att någon stökat runt i klädbutike­n och att inbrottsla­rmet då hade gått i gång.

– De bröt sig in genom ett fönster på gaveln av huset. Precis när jag lagt på telefonen efter samtalet till polisen såg jag en person springa iväg jättesnabb­t med famnen full av kläder. Det bör ha varit några gärningsmä­n med tanke på hur mycket de fick med sig. Jag hörde däremot ingen bil som startade, säger Mathias Magnusson till Hallandspo­sten.

Det sistnämnda kan tyda på att gärningsmä­nnen gav sig iväg till fots eller hade en bil parkerad längre bort. Polisen har ännu inga misstänkta för inbrottet.

– Vi har säkrat spår på brottsplat­sen och skickat dessa till teknisk undersökni­ng och dna-analys, säger Jesper Kock, förundersö­kningsleda­re vid polisen i Hylte/ Falkenberg.

Mathias Magnusson berättar att det har stulits kläder till ett värde av omkring 50 000 kronor från butiken.

– Det var märkeskläd­er som stals. Tröjor, jackor och byxor. Det drabbar oss ekonomiskt, även om

” Den här gången får jag en känsla av att det är klåpare som gjorde inbrottet.

Mathias Magnusson, driver Magnussons Herrekiper­ing

vi har försäkring. Vi är mitt uppe i höstsäsong­en och måste få tag i nya varor. Det kan vara svårt i de rådande tiderna, säger Mathias Magnusson.

Han berättar att det var vanligare med inbrott i butiken för 15–20 år sedan. Eftersom Mathias har bott hela sitt liv i fastighete­n har han blivit härdad genom åren. Innan han tog över butiken drevs den av hans föräldrar och Mathias har flera gånger vaknat av att rutor har krossats.

– Den här gången får jag en känsla av att det är klåpare som gjorde inbrottet. De har plockat kläder här och där. De rutinerade brukar plocka 20 plagg och sedan sticker de direkt. Jag hoppas att polisen får fast gärningsmä­nnen.

 ?? Bild: Fredrik Almryd, arkiv ?? Mathias Magnusson har drivit klädbutike­n Magnussons Herrekiper­ing i Hyltebruk sedan 1995, då han tog över efter sina föräldrar. Han har själv blivit härdad när det gäller inbrott, även om det inte är lika vanligt i dag som för 15–20 år sedan.
Bild: Fredrik Almryd, arkiv Mathias Magnusson har drivit klädbutike­n Magnussons Herrekiper­ing i Hyltebruk sedan 1995, då han tog över efter sina föräldrar. Han har själv blivit härdad när det gäller inbrott, även om det inte är lika vanligt i dag som för 15–20 år sedan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden