Hallandsposten

Obemannad matbutik öppnar i Trönninge

Trönninge: I november öppnar en obemannad butik i Trönninge. Precis som i Gullbranna är det Marcus Haglund som kommer att ansvara för verksamhet­en.

- Jerry Carlsson

Än så länge täcks ytan på Trönningev­ägen 9 av gräs men snart inleds markarbete­t på platsen.

– Till skillnad från Auto Mat i Gullbranna kommer den här butiken att grävas ner. Det kommer dessutom att finnas p-platser på den asfalterad­e ytan framför butiken, säger Marcus Haglund.

Om allt går enligt planerna ska den knappt 50 kvadratmet­er stora obemannade butiken att slå upp sina portar i mitten av november.

Varför föll valet på Trönninge?

– Vi har gjort några marknadsun­dersökning­ar på Facebook och det har funnits en stor efterfråga­n på en butik just här. Även om det finns ett par mindre butiker på orten är jag övertygad att vi kommer att fylla en lucka med vårt sortiment.

Det har gått några månader sedan Auto_mat öppnade en obemannad butik i Gullbranna.

– Den har faktiskt gått långt över förväntan, inte minst under sommarmåna­derna. Vi har haft några få stölder som har blivit polisanmäl­da men i övrigt har allt funkat bra.

Vilken ort står näst på tur?

– Vi har sneglat på Steninge under en längre tid. I nuläget saknar orten en butik och invånarna måste färdas fem kilometer till den närmaste affären som ligger i Haverdal. Där kommer vårt obemannade koncept att passa som handen i handsken.

– Förhoppnin­gsvis kan vi öppna där någon gång i början av 2021, säger Marcus Haglund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden